Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çimsa'dan 79 Milyon Lira Net Kâr

Çimsa'nın yılın ilk yarısında net satış geliri 630 milyon TL oldu.

yapi.com.tr
Çimsa'dan 79 Milyon Lira Net Kâr

Sabancı Holding iştiraki Çimsa, 2017'nin ilk 6 aylık döneminde 630 milyon TL net satış geliri elde ederken, şirketin net kârı 79 milyon TL oldu.

Çimsa'nın sürdürülebilir bir gelecek için değer yaratarak büyüme hedefiyle hareket ettiğine dikkat çeken Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Çimsa olarak, hissedarlarımız ve paydaşlarımız ile birlikte araştırmaya, sorgulamaya, gelişmeye, geliştirmeye, yenilenmeye ve değişime her geçen gün daha fazla kaynak ayırıyoruz. 45 yıllık genç bir şirket olarak, rekabet gücümüzü sağlamlaştırmak ve Türkiye'ye katma değer yaratmak hedefiyle, 165 milyon ABD doları yatırım ile Afyonkarahisar'da bulunan fabrikamızın modern teknolojilerle donatılmış yeni fabrikamıza taşınma sürecini geçtiğimiz aylarda tamamladık. Böylece yıllık 1,5 milyon ton ile 3 katına çıkan klinker üretim kapasitesine sahip olan, yaklaşık 400 dönüm arazi üstüne inşa edilen yeni Afyon Fabrikamız'da üretim ve satış faaliyetlerimiz de başladı.

Bununla beraber, Eskişehir Fabrikamız'da 55 milyon ABD Doları tutarında yatırım ile I. Üretim Hattı'nın hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde modifikasyonunu gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımımızın ardından, Eskişehir Fabrikamız yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretim kapasitesine ulaşacaktır.

Böylece, Mersin Fabrikamız'ın mevcut üretimiyle birlikte yıllık üretim kapasitemiz 1 milyon 565 tona ulaşacak ve beyaz çimentodaki global konumumuz daha da güçlenecektir” dedi. Uluslararası standartlara uygun olarak 65'ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını sözlerine ekleyen Özhatay, “Amerika Birleşik Devletleri, (Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Afrika) yoğun ihracat faaliyetleri yürüttüğümüz bölgelerin başında geliyor. Yaygın lojistik ağımızla geliştirdiğimiz ihracat çalışmalarımızın yanı sıra; ABD gibi pazarlardaki satın alma, green field yatırım ve stratejik ortaklık gibi tüm fırsatları değerlendiriyor, bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Çimento ve yapı sektörünün trendlerine yön veriyoruz”

Çimsa olarak dünyanın en büyük beyaz çimento üreticileri arasında yer aldıklarını belirten Özhatay, “Sektörde sahip olduğumuz başarının temelinde Ar-Ge faaliyetlerine verdiğimiz önem ile bu alanda yaptığımız yatırımlar yer alıyor. Küresel koşullarda elde ettiğimiz büyümeyi sürdürülebilir kılma amacıyla, teknolojik trendleri yakalamak ve inovatif çözümlerin bir parçası olmak her zaman için şirketimizin ana hedefidir. Bu öngörüyle 2000 yılında Mersin'de kurduğumuz ve 1 Mart 2017 tarihinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın denetimiyle tescillenen Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezimiz Formülhane'de, faaliyette bulunduğumuz pazarların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak, en yeni ve faydalı ürünleri geliştirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cimsadan-79-milyon-lira-net-kar_160869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!