Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çimsa'nın Net Kârı 205 Milyon Lira

Çimsa'nın yılın ilk 9 ayındaki net kârı 205 milyon lira oldu.

yapi.com.tr
Çimsa'nın Net Kârı 205 Milyon Lira

Çimsa, 2016 yılı ilk 9 aylık döneme ait finansal verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Şirketin 30 Eylül 2016 tarihi itibarıyla net satış geliri 880 milyon 878 bin 625 TL olurken, 9 aylık net dönem karı ise 204 milyon 844 bin 718 TL olarak açıklandı.

Şirket açıklamasında görüşlerine yer verilen Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa'nın sektördeki ilk ve tek Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kuran şirket olduğunu belirterek, iş modeli, kârlı büyüme hedefi ve müşterilerin beklentilerine yönelik sundukları çözümler sayesinde yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da güçlü bir konuma sahip olduklarını dile getirdi.

Özhatay, "Çimsa, şu anda dünyada beyaz çimentoda tek global marka. Bu başarının altında benzersiz iş modelimiz yatmaktadır. Çimsa olarak yurt dışı terminallerimiz ile tüketicimize aracısız ulaşıyor ve çözüm ortağı oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Afyon Çimento Fabrikası'na 165 milyon dolarlık yatırım

Çimsa olarak dünyadaki beyaz çimento pozisyonunun gün geçtikçe güçlendiğini bildiren Özhatay, yurt içinde Eskişehir ve Afyon fabrikalarında gerçekleşmekte olan yatırımların büyük önem taşıdığını vurguladı. Özhatay, Eskişehir fabrikasında gerçekleştirilen 55 milyon dolarlık yatırım ile Mersin'in yanı sıra Eskişehir'de de beyaz çimento üreteceklerini kaydetti.

Öte yandan, yakın zamanda tamamlanacak projelerden birinin Afyon şehir merkezinde faaliyet gösteren çimento fabrikasının yerine şehir dışında ve güncel teknolojilerle donatılmış, çevre ile tam uyumlu yeni bir çimento fabrikası kurmak olduğununa dikkati çeken Özhatay, 165 milyon dolarlık yatırım ile Afyon Çimento Fabrikası'nın yeni ve modern bir üretim tesisine taşınmasıyla, Çimsa'nın sektördeki öncülüğünü sürdürerek, dünya çimento üreticileri arasında konumunun güçleneceğini belirtti.

ETİKETLER: ÇİMSA
http://www.yapi.com.tr/haberler/cimsanin-net-kari-205-milyon-lira_151724.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!