Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çin'den Sermaye Çıkışları Küresel Büyüme için Risk Yaratıyor"

Çin'den Sermaye Çıkışları Küresel Büyüme için Risk Yaratıyor

yapı.com.tr
"Çin'den Sermaye Çıkışları Küresel Büyüme için Risk Yaratıyor"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Çin'den büyük sermaye çıkışlarının global ekonomi için riskler yaratmakta olduğunu söyledi.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı için Şanghay'da bulunan Lagarde, burada yaptığı konuşmada, Çin ekonomisinde büyümenin 2016 yılında yüzde 6,3 olmasını beklediklerini de ifade etti. Dünya'nın haberine göre, Lagarde konuşmasında ayrıca İngiltere'nin AB'den ayrılması olasılığına yönelik endişelerinin yatırım rakamları üzerinde görülmeye başlandığını da belirtti.

"Devalüasyona başvurmayacağız"

Öte yandan Çin Merkez Bankası Başkanı Zhu Xiaochuan, Çin'in ekonomisini desteklemek, ihracatını artırmak için devalüasyona başvurmayacağını söyledi.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Şanghay'da başlayan toplantısı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Zhu, Çin'in ticari partnerlerini Pekin'in para birimini sert bir şekildde zayıflatmayacağına ikna etmeye çalıştı ve ekonomiyi desteklemek için ellerinde yeterli araç olduğunu vurguladı.

"Semaye çıkışlarının engellemek önemli"

 "Çin'in genel olarak ihracatı güçlü olmaya devam ediyor" diye konuşan Zhu, Çin'e sermaye girişlerinin büyük ölçüde normal olduğunu, sermaye çıkışlarını engellemenin ise yurt içi ekonomide sağlıklı gelişmenin devam ettirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

 Zhou, "Reformlarımızın yönü açık, reform hızını yönetmek için fırsat pencereleri yaratmak gerekli. Reform hızı değişkenlik gösterebilir, ancak reformlar devam edecek ve yön değişmeyecek" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinden-sermaye-cikislari-kuresel-buyume-icin-risk-yaratiyor_143351.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!