Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çölün Ortasında Dev Petrol Tesisi İnşa Ediliyor

Suudi Arabistan'ın petrol üretim şirketi Aramco, çölün ortasında Hurais Bölgesi'nde ülkenin en büyük petrol üretim tesisini inşa ediyor. Önümüzdeki yılın haziran ayında üretime geçmesi beklenen tesisi 28 bin kişi inşa ediyor. 10 milyar dolardan fazlaya mal olması beklenen tesisi yapmak için işçiler, 50 dereceye ulaşan çöl sıcağında, kum

CNN Türk
Çölün Ortasında Dev Petrol Tesisi İnşa Ediliyor

br />
Rakamlarla Hurais tesisin özellikleri

Tesiste şu anda 5 bini Suudi Arabistanlı olmak üzere 28 bin işçi çalışıyor. Tesis bittiğinde ise üretim için bin 100 kişi çalışacak. Çalışanlar için çölün ortasında 5 yıldızlı otel kalitesinde dinlenme tesisleri yapılıyor. Burada 16 farklı bina içinde çalışacak olanlar, 230 metrekare büyüklüğünde dairelerde kalacak.

420 kuyudan petrol çıkarılacak ve buradaki günlük üretim, Ekvator, Katar, Endonezya gibi ülkelerin ürettiği petrolden daha fazla olacak. Üretim için 800 kilometre enerji hattı, 900 kilometre boru hattı döşendi.

Tesiste kullanılan çelikle iki Golden Gate köprüsü yapılabilir

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, tesisin yapımında kullanılan 145 bin ton çelikle Amerika'da bulunan Golden Gate köprüsünden iki tane yapılabilir. Ayrıca 470 bin metreküp beton kullanıldı.

Sadece tesisin içinde, 1.5 kilometre uzunluğunda üretim borularını taşıyan çelik iskeleler yapıldı. Toplam boru hattı 4 bin kilometre. Yani Arabistan'dan Moskova'ya kadar boru döşenmiş oldu.

Kullanılan kablo miktarıysa 10 bin 720 kilometre. Bu da Arabistan'dan Güney Kore'ye kadar kablo döşenmesi anlamına geliyor. Ayrıca tesiste kullanılmak üzere 300 kilometre fiber optik kablo döşendi.

Tesiste petrol üretimi yapılan kuyularda boşalan yere Körfez'den gelen deniz suyu basınçlı olarak boşaltılacak. Bunun üretilen petrolün artırılmasını sağlamak için çok önemli olduğu belirtiliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/colun-ortasinda-dev-petrol-tesisi-insa-ediliyor_62297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!