Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çukurova Bölgesel Havaalanı için İmzalar Atıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı toplantı salonunda yapılan Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi Uygulama Sözleşmesi imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çukurova Bölgesel Havaalanının ihalesini alan firmanın süresinden önce ve en üst kaliteyle tamamlayacağından kuşkusunun olmadığını ifade etti.

yapi.com.tr / AA
Çukurova Bölgesel Havaalanı için İmzalar Atıldı

Foto: Abdurrahman Antakyalı (AA)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı toplantı salonunda yapılan Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi Uygulama Sözleşmesi imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çukurova Bölgesel Havaalanının ihalesini alan firmanın süresinden önce ve en üst kaliteyle tamamlayacağından kuşkusunun olmadığını ifade etti.

Çağlayan, bu havaalanının, Akdeniz oyunlarında, Tarsus-Kazanlı'da planlanan turizm tesislerinde, Çukurova bölgesinin ekonomisinde hakettiği yeri bundan sonra daha fazla almasında katkı sağlayacağını kaydetti.

Hızlı tren projelerine de değinen Çağlayan, ''Bölgesinde önemli bir dağıtım merkezi olacak, Singapur'u, Noterdam'ı, Dubai'yi Hong Kong'u geçecek şekilde dizayn etmeye kararlı olduğumuz Mersin'i, Çukurova ve Türkiye'nin önemli bir aktarma merkezi haline getireceğiz. Eksiğimiz yok, fazlamız var'' dedi.

Bakanlığın 2023 yılına kadar dünyanın en büyük limanları arasında yer alacak ve Mersin Konteyner Limanı'nın da eylem planı içinde olmasının hükümetin bölgeye verdiği önemin göstergesi olduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu:

''Demiryolu, karayolu , havayolu, denizyolu ulaşımıyla bölgenin ve Türkiye'nin tüm ürünlerini dünyanın her bölgesine rahat bir şekilde dağıtacağımız, ihracatı, üretimi, yatırımı ve istihdamı artıracak önemli bir projenin bir bacağıdır bu proje.''

Bölgenin ihracatta yakalaması gereken payın, Türkiye ihracatının en az yüzde 10'u olması gerektiğini savunan Çağlayan, ''500 milyar dolar ihracat hedefleyen, ihracatın ithalatı karşılama oranı minimum yüzde 80 olarak tespit eden hükümet olarak, Çukurova bölgesinin en az yüzde 10 alması, 2023 yılında 50 milyar dolarlık sadece mal ihracatı yapan bölge olmasında bu havaalanı çok önemli etki oluşturacaktır'' diye konuştu.
   
Çukurova Bölgesel Havaalanı, tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havaalanı olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında yer alan Çukurova Bölgesel Havaalanının uygulama sözleşmesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı törenle imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı konferans salonunda düzenlenen ve bölge milletvekilleri ile valilerin de katıldığı törende, sözleşme, bakanlar Yıldırım ve Çağlayan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak, Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu adına Koçoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Koçoğlu tarafından imzalandı.

Mersin ve Adana illeri ile Çukurova bölgesine hizmet vermek amacıyla yapımı planlanan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından 15 Aralık 2011'de yapılan ihalede 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresiyle tek teklifi Sky Line ve Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu vermişti.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: kurum ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/cukurova-bolgesel-havaalani-icin-imzalar-atildi_90589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!