Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cumhuriyet'in 100. Yılı Hedefi 50 Bin Patent Başvurusu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve Eskişehir Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü tarafından ESOGÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''2023'e Doğru Ar-Ge, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Destekler Paneli''nde konuşan Yüksel Birinci, Cumhuriyet'in 100. yılında 50 bin patent başvurusunun yapıldığı bir Türkiye hedeflediklerini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Cumhuriyet'in 100. Yılı Hedefi 50 Bin Patent Başvurusu

Dünyayla rekabet etmenin yolunun patente, özgün tasarımlara, güçlü markalara bağlı olduğunu ifade eden Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkan Yardımcısı Yüksel Birinci, şöyle konuştu:
     
''Enstitü olarak, ödül vermiyoruz. Ancak ürünleri koruma altına alıyoruz. ABD'deki bir çok firma Ar-Ge'ye ayırdıkları paradan daha fazlasını 'patent savaşları'nda, mahkemede kaybediyor. Son olarak Apple ve Samsung arasında patent savaşı yaşandı. Apple davayı kazandı ve Samsung patent ihlali gerekçesiyle yaklaşık 1 milyar dolar ödemek zorunda kaldı. Apple ve HTC firmaları arasında da aynı şekilde savaş yaşanmaktaydı. Bu dava tatlıya bağlandı. Şu anda ilaç sektöründe, bioteknoloji sektöründe de çok büyük patent savaşları devam ediyor. TPE olarak hedeflerimiz ve projelerimiz kapsamında Sinai Mülkiyet Farkındalık Kampanyası'nda, üniversitelerle çalışıyoruz. Patent Değerlendirme Ajansı kuruyoruz. Bunun için 100 patent uzmanı almamız gerekiyor. Kadro için çalışmalarımız var. TPE olarak, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 50 bin patent başvurusunun yapıldığı bir Türkiye hedefliyoruz.''

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de yönetilen değil yöneten olmak için, kendi ürettiğini kullanan bir Türkiye'nin gerektiğini kaydetti. Bu konuda üniversitelere önemli görevler düştüğünü anlatan Prof. Dr. Gönen, ESOGÜ'nün, bu yöndeki çalışmalara bütün gayretleriyle destek vereceklerini bildirdi.
     
Eskişehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kaya ise 2023 hedeflerine ulaşmada, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkati çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhuriyetin-100-yili-hedefi-50-bin-patent-basvurusu_103491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!