Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Datça'da 'Kavakdibi Demokrasi Evi' Açıldı

Datça’daki eski cezaevinin bulunduğu yerde uzun süredir sürdürülen restorasyon çalışmaları sonuçlandı ve çok kapsamlı 'Kavakdibi Demokrasi Evi'nin açılışı yapıldı.

yapi.com.tr
Datça'da  'Kavakdibi Demokrasi Evi' Açıldı

Bir dönem Bülent Ecevit'in kesinleşmiş cezasını yatmak istemesi nedeniyle ünlenen Datça’daki eski cezaevinin bulunduğu yerde uzun süredir sürdürülen restorasyon çalışmaları nihayet sonuçlandı. Cezaevinin bulunduğu yerde, çok kapsamlı 'Kavakdibi Demokrasi Evi'nin açılışı yapıldı.

BirGün’den Mehmet Erdal’ın haberine göre; açılışın ilk bölümünde, heykeltıraş Elbruz Denge tarafından Ahmet Taner Kışlalı anısına yapılan 'Fikir Sağlığı' anıtının açılışı yapıldı. Burada Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, heykeltıraş Ebruz Denge, A.Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı, CHP Milletvekili Musa Çam ve Ahmet Taner Kışlalı'nın okul arkadaşı emekli bir vali kısa birer konuşma yaptılar.

İkinci bölümde, ressam İbrahim Çiftçioğlu'nun bağışladığı 4039 kitaptan oluşan 'İbrahim Çiftçioğlu Kütüphanesi'nin açılışı yapılırken belediye başkanı Gürsel Uçar da yerine 'Kavakdibi Demokrasi Evi'nin yapıldığı eski cezaevi ile ilgili kısa bir bilgi verdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/datcada-kavakdibi-demokrasi-evi-acildi_187659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!