Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

DB: Fed’in Faiz Artırımı Gelişen Piyasaları Sarsmayacak

Dünya Bankası, Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez faiz oranlarını artırmaya başlamasının gelişen piyasalar için sorun yaratmayacağını öngörüyor.

yapı.com.tr
DB: Fed’in Faiz Artırımı Gelişen Piyasaları Sarsmayacak

Washington merkezli banka, konu ile ilgili “Ancak küresel piyasalardaki finansal stres bu tahmini bozarak, en kırılgan olan gelişen ekonomilerden hızlı bir sermaye çıkışı görülmesini tetikleyebilir” değerlendirmesi yaptı. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, banka ekonomistleri Carlos Arteta, M. Ayhan Kose, Franziska Ohnsorge ve Marc Stocker tarafından yayımlanan raporda, “Gelişen ve sınırda olan ekonomiler üzerinde sadece ılımlı bir etki yaratacak sakin bir sıkılaştırma döngüsü beklentisinde olmak için birden fazla neden bulunuyor” ifadesi kullanıldı.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 16-17 Eylül’deki politika toplantısı öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomistler faiz artırımına bu hafta gidilip gidilmeyeceği konusunda bölünmüş durumda. Federal fon oranları için hedef aralık 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuluyor.


Dünya Bankası ekonomistleri, “ABD ekonomisi güçlü, kısa ve uzun vadeli oranlar arasındaki fark dar olmayı sürdürebilir ve diğer önemli merkez bankalarının genişlemeci para politikasına devam etmesi bekleniyor” değerlendirmesi yaptı.

Raporda, “Sıkılaştırma döngüsünde görülebilecek finans piyasası volatilitesi yurtiçi kırılganlıklar ile birleşerek mükemmel bir fırtına haline gelebilir ve daha kırılgan olan ülkelerin sermaye akışlarında keskin düşüşlere neden olabilir. Gelişen piyasalar, kırılganlıkları azaltacak parasal ve mali politikalar sahip olmalı, politika kredibilitesini güçlendirmeli ve büyümeyi desteklemek yapısal politika gündemini ivmelendirmeli” ifadeleri kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/db-fedin-faiz-artirimi-gelisen-piyasalari-sarsmayacak_134060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!