Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

S&P’den Gelişen Piyasalara Üç Risk Uyarısı

Gelişen piyasaların olumsuz küresel eğilimlerin oluşturduğu potansiyel risklerle karşı karşıya olduğunu belirten Standard & Poor’s (S&P); bu riskleri "ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artışıyla birlikte küresel likidite koşullarında azalma", "yerel kredilerde çözülme olasılığı' ve "Çin’deki yavaşlama" şeklinde sıraladı

yapi.com.tr / AA
S&P’den Gelişen Piyasalara Üç Risk Uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s'nin (S&P) 'Kim Riskte? Gelişen piyasalar olumsuz küresel trendlerle karşılaşıyor' başlıklı raporunda, 2008 yılından itibaren küresel kredi koşullarının gelişen piyasalarda büyümeyi desteklemesine rağmen ilerideki döneme ilişkin bazı potansiyel risklerin bulunduğu vurgulandı.

Raporda, gelişen piyasaların önündeki başlıca üç riskin, “Fed’in olası faiz artışıyla birlikte küresel likidite koşullarında azalma", "Son yıllarda bankacılık sektöründe aşırı şekilde artan yerel kredilerde çözülme olasılığı" ve Çin’deki yavaşlama” olduğu kaydedildi.

Toplam 22 gelişmekte olan ülkenin incelendiği raporda, “Latin Amerika ülkelerinin kredi notları Asya ülkelerine kıyasla üç risk kategorisine karşı daha kırılgan durumda” denildi.

Türkiye de riske duyarlı ülkeler arasında

Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan S&P Ülke Kredileri Baş Risk Uzmanı Moritz Kraemer, “Venezuela, Arjantin, Türkiye, Kolombiya ve Peru, gelişen piyasalar içerisinde küresel likidite sıkılaşması, finansal kaldıraçsızlık ve Çin’deki yavaşlamanın oluşturacağı üçlü riske karşı en duyarlı ülkeler olabilir. Meksika, Polonya ve Filipin daha az riskli görünüyor” ifadelerini kullandı.

Rapora ilişkin açıklamada bulunan S&P Genel Müdürü Joydeep Mukherji ise şunları ifade etti:

“Kredi derecelendirmelerimiz riskleri izliyor. Son dönemde kredi notlarını düşürdüğümüz ülkeler daha zayıf durumdalar. Aynı durum negatif görünüme sahip olan ülkeler için de geçerli. Son 20 yıl içerisinde gelişmekte olan ekonomilerin reytingleri strese karşı daha dirençli hale geldi. Çünkü gelişen piyasalardaki ülkeler yerel sermaye piyasalarını geliştirmekte, dış rezervlerini artırmakta, para politikası çerçevesini esnetmekte dikkate değer ilerleme kaydettiler”.

http://www.yapi.com.tr/haberler/spden-gelisen-piyasalara-uc-risk-uyarisi_135199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!