Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir Fiyatlarında Büyük Düşüş Yaşandı

Ekinciler Demir Çelik Genel Müdürü Çetin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demir fiyatlarındaki düşüşte iç piyasadan çok dünyadaki gelişmelerin etkili olduğunu belirtti. Türk demir çelik sektörünün dünya ile entegre olduğunu, üretimin yarısının ihraç edildiğini belirten Kaya, "15-20 gün önce dünya piyasalarında demirin ton fiyatı bin 500

CNN Türk
Demir Fiyatlarında Büyük Düşüş Yaşandı

/P>

Çin'in etkisi

Demir tüccarı ve Payas Sanayici ve İşadamları (PAYSİAD) Derneği Başkanı Ercan Ergun ise, sektördeki dalgalanmada Çin'in etkili olduğunu belirterek, "Yılbaşından itibaren demir fiyatları düşüş seyrine girdi, ağustosta da bu devam etti" dedi.

Çin hükümetinin demir ihracatına çeşitli ek vergiler getirerek bir nevi ihracatı zorlaştırdığına dikkati çeken Ergun, "Çin'in rekabet gücü son dönemlerde biraz olsun kırıldı, hitap ettiği bölgelerdeki talepler ise diğer ülkelere kaydı. Bu durum fiyatlarda istikrarsızlığa neden oldu. Bir süre düşüşten sonra ağustos başında kilo fiyatı 1.95'e kadar çıkan demir, son günlerde 1.20 YTL'ye kadar geriledi. Saç, profil, nervürlü ve inşaat demirleri başta olmak üzere bütün demir ve demir mamullerinde bu düşüş var" dedi.

"Ekimden itibaren normal seyre girer"

Adana Ticaret Odası İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Halil Avcı ise demir fiyatlarındaki düşüşte banka kredilerinin konut faizlerinin yükselmesi, yaz dönemi, Avrupa ülkelerinin ağustosu tatilde geçirmesi ve dünya piyasalarının etkisi olduğunu bildirdi. Demirin kilo fiyatındaki düşüşün bir süre daha devam edeceğini tahmin ettiklerini ancak, ekimden itibaren piyasadaki durgunluğun aşılmasıyla normal seyrine gireceğini tahmin ettiklerini belirten Avcı, "Türkiye'deki konut açığı ile inşaat sektöründe uzun süreli durgunluk beklemek mümkün değil" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-fiyatlarinda-buyuk-dusus-yasandi_63629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!