Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir Fiyatlarında Büyük Düşüş Yaşandı

Ekinciler Demir Çelik Genel Müdürü Çetin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demir fiyatlarındaki düşüşte iç piyasadan çok dünyadaki gelişmelerin etkili olduğunu belirtti. Türk demir çelik sektörünün dünya ile entegre olduğunu, üretimin yarısının ihraç edildiğini belirten Kaya, "15-20 gün önce dünya piyasalarında demirin ton fiyatı bin 500

CNN Türk
Demir Fiyatlarında Büyük Düşüş Yaşandı

Yaklaşık 2 yıl önce konut kredisi faizlerindeki düşüşle canlanan inşaat sektörüyle birlikte tırmanışa geçen demirin, yılbaşında kilogramı 2 YTL olan fiyatı 1,15 seviyesine kadar geriledi. Türkiye'nin önemli demir çelik üretim merkezlerinden Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Ekinciler Demir Çelik Genel Müdürü Çetin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demir fiyatlarındaki düşüşte iç piyasadan çok dünyadaki gelişmelerin etkili olduğunu belirtti. Türk demir çelik sektörünün dünya ile entegre olduğunu, üretimin yarısının ihraç edildiğini belirten Kaya, "15-20 gün önce dünya piyasalarında demirin ton fiyatı bin 500 dolar civarındaydı, şimdi ise bin dolarlarda seyrediyor" dedi.

Kaya, bu yılın başında 2 YTL'ye yaklaşan inşaat demirinin kilo fiyatının ağustos ayında yükselmesinin beklendiğini ancak, tam tersi 1.15 - 1.16 YTL'ye kadar gerilediğini ifade ederek, "Hammadde fiyatlarında da buna bağlı olarak bir düşüş var, örneğin yaklaşık 1 ay önce bir ton hurdayı 735 dolara alıyorduk, şu anda 420-450 dolar arası seviyede" diye konuştu.

Demir çelik sektörünün bu iniş çıkışlara alışık olduğunu ancak, böyle devam etmeyeceğini savunan Kaya, demir fiyatlarının ekim ayından itibaren yeniden yükselişe geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Kaya, "Ekim ayından itibaren piyasa yeniden toparlanmaya başlayacak. Demir fiyatlarının ekimde yeniden yükselişe geçeceğini tahmin ediyoruz. Çünkü, ağustos ayında Avrupa'da işletmeler tatile girdi. Körfez ülkelerinde altyapı inşaatlarına aşırı sıcak ve Ramazan nedeniyle ara verildi. Ancak, eylül sonundan itibaren inşaatlar yeniden başlayacak, bu da demir fiyatlarına yansıyacak" dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-fiyatlarinda-buyuk-dusus-yasandi_63629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!