Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatı Artıyor

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri, Türkiye'nin demir ve demir dışı metaller ihracatı konulu bir rapor yayınladı. Buna göre, 10 milyar 213 milyon dolar tutarında ihracat yapılan demir çelik mamullerinin sektörü değerde yüzde 4,6 artış yakaladı.

yapi.com.tr / AA
Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatı Artıyor

Toplam ihracat içinde değer olarak demir-çelik mamullerinin payı yüzde 54,8, demir ve çelikten eşya mamullerinin payı yüzde 24,7, alüminyumdan eşya mamulleri ihracatının payı yüzde 10, bakır ve bakırdan eşya mamulleri ihracatının payı yüzde 6,1 oldu.

2012 yılı Ocak-Temmuz döneminde Türkiye geneli demir ve demir dışı metaller ihracatının toplam Türkiye ihracatından aldığı pay ise yüzde 15,3 olarak kayıtlara geçti. 2012 yılı Ocak-Temmuz döneminde demir ve demir dışı metaller sektöründe en çok ihracat Irak, Azerbaycan, Almanya, Türkmenistan, Cezayir, ABD, Gürcistan, Suudi Arabistan, Romanya ve İtalya'ya gerçekleştirildi.
    
Çelik filmaşin ihracatı, 2012 yılı Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yıla göre yüzde 10,1 oranında düşüş göstererek 457 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Filmaşin ihracatında önemli ihraç pazarları ABD, Brezilya, İsrail, Singapur, Libya, Irak, Peru, Suudi Arabistan, Ürdün ve Togo oldu.
    
Demir-çelik mamulleri ihracatının yaklaşık yüzde 49'unu oluşturan çubuklarda geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 24,8 arttı. Çubuk ihracatında önemli ihraç pazarları sırasıyla Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, ABD, Yemen, Libya, Etiyopya ve Kanada öne çıktı.
    
Söz konusu dönemde demir-çelik boru ihracatı, değerde yüzde 1 arttı. ABD, Irak, İngiltere, Cezayir, Romanya, Almanya, Gürcistan, Azerbaycan, Hollanda ve Danimarka önemli pazarlar arasında yer aldı.

2012 yılı Ocak-Temmuz döneminde, bakır ihracatı bir önceki döneme göre değerde yüzde 3,3 oranında düşüş gösterdi. En çok ihracat yapılan ülkeler olarak İtalya, ABD, Bulgaristan, Almanya, Bursa S.Böl, İngiltere, Suudi Arabistan, Fransa, İsrail ve Romanya kayıtlara geçti.

Söz konusu dönemde, alüminyum ihracatında değerde yüzde 6,3 oranında düşüş kaydedildi. Bu kalemde de en çok ihracat Almanya, Irak, İtalya, Fransa, İngiltere, Bulgaristan, Azerbaycan, Polonya, İspanya ve Hollanda'ya yapıldı.
   
Başkentin demir ve demir dışı metaller ihracatı düştü
   
Rapora göre başkent Ankara'da demir ve demir dışı metaller ihracatında bir önceki yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 15,5, değerde ise yüzde 7,9 düşüş görüldü. Bu dönemde 845 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Toplam içinde en büyük paya sahip olan demir veya çelikten eşya ihracatında miktarda yüzde 23,3 değerde de yüzde 12 oranında düşüş kaydedildi ve 611 milyon dolarlık ihracat yapıldı.
    
Birlik kayıtlarına göre, demir-çelik mamullerinin toplam payı yüzde 79,4, alüminyum ve alüminyumdan eşya ürün grubunun payı yüzde 11,4, bakır ve bakırdan eşya ürün grubunun payı yüzde 2,2, diğer ürün gruplarının payı ise yüzde 6,9 oldu.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-ve-demir-disi-metaller-ihracati-artiyor_101047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!