Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Deprem Bölgesinde Tarım Arazileri Yapılaşmaya Açıldı

Yargının “dur” kararına karşın TOKİ, inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Tarım arazileri ve zeytinlikler tüm itirazlara karşın yapılaşmaya açıldı. Çevreciler, “Deprem sonrası konut sorununu gerekçe gösterenler rant ve yağma düzenini büyüttü” diyor.

yapi.com.tr
Deprem Bölgesinde Tarım Arazileri Yapılaşmaya Açıldı (Fotoğraf: İklim Adaleti Koalisyonu)

Hatay Dikmece’de tarım arazileri ve zeytinliklerde yapılan acele kamulaştırmanın ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut çalışmalarına devam ediyor. Dava sürerken TOKİ bölgede telafisi imkânsız tahribata yol açıyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından acele kamulaştırma kapsamında Hatay Dikmece köyündeki tarım arazileri ve zeytinliklere toplu konut inşa edilmesi için çalışmalara başlandı. Bölgede yaşayan yurttaşlar konuyu yargıya taşıdı. Geçen aylarda Hatay 3. İdare Mahkemesi, bölgede yapılamak istenen konut projesine karşı yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Ancak TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mahkeme kararına üç kere itiraz etti. Üçüncü itirazda ise yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Mahkeme süreci devam ederken ve bölgede yapılan çalışmaların telafisi imkânsız tahribatlara yol açabileceği ortadayken TOKİ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’de ekokırımı engellemek için mücadele eden örgütlerden İklim Adaleti Koalisyonu, depremin yıldönümünde Dikmece’ydi. TOKİ’nin tahribatını görüntüleyen koalisyonun açıklamasında, “İnşaat faaliyetlerinin sürdüğü alanlar verimli tarım arazileri ve zeytin ağaçlarıyla dolu. Devam eden mahkeme sürecine karşın inşaat faaliyetleri devam ediyor.” denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-bolgesinde-tarim-arazileri-yapilasmaya-acildi_201560.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!