Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem Konutları Meclis Gündeminde

İzmir Bayraklı’da TOKİ konutlarının kolonlarının parçalanması, Meclis’e taşındı. İzmir Milletvekili ve TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “TOKİ’nin yürüttüğü bu projeler denetlenmiyor mu?” diye sordu.

yapi.com.tr
Deprem Konutları Meclis Gündeminde

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu, geçtiğimiz günlerde Bayraklı’da TOKİ tarafından yürütülen dönüşüm çalışmalarındaki binaların özensiz yapıldığını ve denetlenmediğini duyurmuştu. Yapımı süren bir binanın kolonların parçalandığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada da paylaşılmış, büyük tepki çekmişti.

BirGün’de yer alan habere göre; sağlıksız, dikkatsiz ve özensiz yapılan bu imalatların başka can ve mal kayıplarına neden olabileceğine dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, şunları kaydetti:

“Biz yeni inşa edilecek konutların daha sağlıklı, güvenli ve dayanıklı olacağını umuyorduk. TOKİ gibi bir yatırımcı kamu kurumunun amacında; ‘kaliteli, nitelikli ve depreme dayanıklı konut stoku oluşturmaktır’ ifadesi bulunuyor. Söz konusu amacıyla çelişen bir duruma dair ciddi bir iddia var. İzmir’de TOKİ tarafından yapılan konutlarda basına da yansımış olan fotoğraflar kamuoyunu hayli tedirgin ediyor. Bu tedirginliğin ortadan kaldırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi adına Bakan Kurum’u açıklama yapmaya davet ediyorum.”

Sındır, önergesinde Bakan Kurum’a “Yapımına başlanan projelerin denetimi kimler tarafından ne sıklıkla gerçekleştirilmektedir/gerçekleştirilecektir?” diye sordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-konutlari-meclis-gundeminde_185726.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!