Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dereyi Besleyen Su Yatağına Beton Döktüler

Bursa Kirazlıyayla köyünde yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'ne karşı çıkan köylülerin mücadelesi sürerken, maden şirketinin Sarıyer deresini besleyen bir su yatağına beton dökerek kuruttuğu ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Dereyi Besleyen Su Yatağına Beton Döktüler

Köylerine Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı istemeyen Kirazlıyaylalılar, maden şirketinin Sarıyer deresini besleyen bir koluna beton dökerek kuruttuğunu ortaya çıkardı. 11 Aralık Cuma günü Bursa 3’üncü İdare Mahkemesi’nde maden şirketinin ‘Orman izinleri’ iptal davasının görüleceğini belirten köylüler, su yatağının kurutulmasına tepki gösterdi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; ormanlık alanda dereyi besleyen yatağa dökülen betonu görüntüleyen Kirazlıyaylalılar, maden şirketine, “Hani bunlar çevreciydi, dere yatağını betonla doldurmuşlar” diyerek tepki gösterdi.

Yenişehir Çevre Platformu üyesi Şafak Şenel Erdem de Sarıyer deresini besleyen kolun betonla kurtulduğunu, şirketin suç işlediğini söyledi.

Kirazlıyayla köyünde yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için bilirkişi, maden şirketinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı ÇED raporunun teknik olarak yeterli olmadığına karar vermişti. Bursa 1’inci İdare Mahkemesi’nde açılan davada bilirkişinin olumsuz raporuna rağmen yürütmeyi durdurma kararı verilmemişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dereyi-besleyen-su-yatagina-beton-doktuler_183181.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!