Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Devlet Mahallesi Boşaltılıyor

Başbakanlığa 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan "Devlet Mahallesi"ndeki lojmanlar kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılıyor.

yapi.com.tr/AA
Devlet Mahallesi Boşaltılıyor

Başkentin merkezinde, Başbakanlığa 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan Cumhuriyet döneminin ilk toplu konut projesi olan "Devlet Mahallesi"nin riskli alan ilan edilmesinin ardından, üst düzey bürokratların da oturduğu 428 lojmandan 157'si boşaltıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl haziran sonuna kadar tahliye süresi verilmesine rağmen tamamı halen boşaltılmayan, 280 lira kira ve aidat bedeliyle oturulan lojmanlarda, Ramazan Bayramı'ndan sonra, kentsel dönüşüm yasası gereği elektrik ve su kesintisine gidilecek.

Devlet Mahallesi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilk "toplu konutu" olan Namık Kemal Mahallesi'nin temeli, 1944'te atıldı. 1945 yılında Alman mimar Paul Bonatz tarafından projelendirilen lojmanların yapımı bir yılda tamamlandı.

Asker ve üst düzey büroklar için kurulduğundan "Devlet Mahallesi" denilen ve "Saracoğlu Mahallesi" olarak da bilinen bölge, Genelkurmay Başkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklara 10-15 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Kentsel sit alanı olarak tescil edilerek koruma altına alınan mahalleki konutların önü ve arkasında bahçeleri bulunuyor. Bölgedeki 2, 3 ve 4 katlı evler ise tavanları yüksek, balkonlu ve o günün şartlarına göre modern ve lüks olarak tasarlanmış.

http://www.yapi.com.tr/haberler/devlet-mahallesi-bosaltiliyor_111243.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!