Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Didim’de Manastır Koyu’nun Özelleştirilmesine Tepki

Didim Sivil Gelişim Platformu üyeleri Manastır Koyu’nun özelleştirilmesine tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Didim’de Manastır Koyu’nun Özelleştirilmesine Tepki

Didim’de Manastır Koyu’nun özelleştirmeye açılmasının kentin gelişimini engelleyecek bir uygulama olabileceği endişesiyle bir araya gelen Didim Sivil Gelişim Platformu üyeleri, bölgede bir basın açıklaması yaparak özelleştirmeye tepki gösterdi.

BirGün’den Erdem Özden’in haberine göre; Platform sözcüsü Filiz Hekimoğlu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın, kentin ana gelişim kararlarına aykırı olarak uygulamaya koymak istediği; yüksek oranda ayrıcalıklı inşaat hakkı tanıyan kararlar ile karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Didimlilerin gözde kıyı bölgesi olan Manastır Koyu ve yakın çevresindeki planların değiştirildiğini ve kıyıların yüksek yoğunluklu yapılaşmaya açıldığını belirten Hekimoğlu, “5 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre; mülkiyeti TEDAŞ, TEİAŞ, EÜAŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı parsellerde bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam beş (5) katı artırılıyor. Bu artış, yürürlükteki mevzuatlara aykırı olarak, üstelik hiçbir teknik ve bilimsel gerekçelere dayanmadan gerçekleştiriliyor. Kıyıda yer alan parsellerde gerçekleşen bu artı inşaat hakkı ile kıyı bölgesi, kentin iç kesimlerinden koparılmaktadır. Kentin kıyı ile bağlantısını yok eden bu değişiklik hiçbir şekilde Didim’i, Didimliyi ve kentin turizm gelişimini gözeten, kamu yararının ön planda tutan bir düzenleme değildir. 3194 sayılı İmar Kanun’a aykırıdır.” dedi.

Didim Kent Konseyi başkanı Osman Ayyıldız da salgın nedeniyle turizm anlayışlarında değişiklikler olduğunu ve yükselen anlayışın daha az yoğunluklu turizm tercihlerine yöneldiğini belirterek, buna rağmen Didim’de planlanan uygulamanın yoğun yapılaşma ve daha dar alanlarda daha fazla insanı bir araya getirecek olmasının endişe verici olduğunu söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/didimde-manastir-koyunun-ozellestirilmesine-tepki_184921.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!