Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dikili Belediyesi, Kum Ocağından Vazgeçti

Dikili Belediyesi’nin, Deliktaş Mahallesi'ndeki zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı toplam 598 hektarlık alanda yapmayı planladığı kum ocağı projesinden, bölge halkının tepkisi üzerine vazgeçtiği bildirildi.

yapi.com.tr
Dikili Belediyesi, Kum Ocağından Vazgeçti

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Deliktaş Mahallesi’nde bulunan ariyet ocağının ruhsat işlemlerinin durdurulduğunu ve ocağının açılmayacağını söyledi.

BirGün’de yer alan habere göre; Deliktaş Mahallesi’nde yöre halkıyla bir araya gelen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Burası bildiğiniz gibi 2000’li yılların başından beri belirli aralıklarla ya da sürekli günümüze kadar, Dikili Belediyesi’nin bu coğrafyanın çeşitli bölgelerinde kullanılmak üzere genelde de yol dolgu işlemlerinde kullanılması için malzeme alınan bir bölge. Buranın artık kullanım yoğunluğu arttığından dolayı bir yasal konuma oturması gerektiğinden 31.05.2017 tarihinde Belediyemiz tarafından ruhsatlandırılmak için ilgili kurumlara resmi ruhsatlandırma müracaatları yapılmış. 2017 yılında. Tabi bu süreçler, özellikle doğa ile ilgili süreçler çabuk sonuçlanmıyor. İlgili kurumlardan görüş alınmaları uzun bir süreç alıyor. Günümüze kadar da gelmiş ve resmen sonuçlanmadan tamamlanmıştır. Biz göreve geldikten sonra bu alanın ruhsatsız olduğunu tespit ettik, arkadaşlarımız bize bildirdiler. Biz de dedik ki bizim yasal olmayan bir işte işimiz olmaz, hemen burasını kapatın işlemlerin bitmesini bekleyelim süreç tamamlandıktan sonra da önümüze bakarız. Orada kaçak alımlar olmasın diye de demir kapı yaptırdık, kilit altına aldık. Biz burasını yasal süreç tamamlanıncaya kadar bekleyelim dedik, dediğimiz gibi demir kapıyı yaptırdık, yolunu kapattık, süreci durdurduk.” dedi.

“Alan eski haline kavuşacak”
Başkan Kırgöz, “Biz 31 Mart 2019’da görevi devraldığımızda bu ocağın ruhsatsız olduğunu öğrendik ve hemen malzeme alımını durdurduk. Kaçak ve kontrolsüz alımların önüne geçmek için yolunu kapatarak demir kapı yaptırdık. Bu ruhsatlandırma sürecini biz başlatmadık, aksine durdurduk. Bugün itibariyle de tamamen iptal ettik. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum, ilkeleri olan, rehberi Mustafa Kemal’den geçen, ilçesine aşkla bağlı olan bir belediye başkanıyım. Tarımın, doğanın, çiftçinin ve emekçinin alın terini iyi bilen, yerli ve milli tarıma dönülmesi için çiftçisinin yanında yol yürüyen biriyim. Yıllarca doğanın korunması için mücadele etmişim. Sözü geçen kum ocağı kesinlikle açılmayacaktır. Aksine bugüne kadar tahrip gören alanın ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Bugün ise hemşehrilerimizin yanındayız, Deliktaşlı vatandaşlarımızın yanındayız. Doğanın yanındayız, tabiatın yanındayız. İnsana zarar verecek, canlıya zarar verecek hiçbir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız. En kısa süreçte gerekli düzenlemeler tamamlandıktan sonra ağaç dikme etkinliğimiz ile Deliktaş Ormanını hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dikili-belediyesi-kum-ocagindan-vazgecti_182374.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!