Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Dinozorla Oynama Kente Metro Yap’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile mimarlar, dev dinozor heykeli yüzünden karşı karşıya geldi. Gökçek’i eleştiren Mimarlar Odası Başkanı, “Kentin dağ gibi sorunlarıyla ilgilen, metro yap” dedi.

yapi.com.tr
‘Dinozorla Oynama Kente Metro Yap’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile TMMOB’a bağlı Ankara Mimarlar Odası, Ankara’ya dikilen dev robot heykelinin ardından dinozor heykeli için de karşı karşıya geldi.

Gökçek, geçtiğimiz 1 Nisan’da dünyaca ünlü Transformers filmindeki robotların benzerlerini, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın karşısına denk düşen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’na yerleştirdi. Ankara Mimarlar Odası, 3.5 metre boyundaki robot nedeniyle Gökçek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gökçek, mimarlara, “Bizim robotun granit mermer kafası, onu mahkemeye veren mimarlardan daha iyi çalışır. Hepinizin aklını toplasam benim robotun aklı ka dar etmez. Bizim robotlara saygılı olun” yanıtını verdi. Mimarlar da Gökçek’e 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gökçek, 13 Nisan’da ise robotu kaldırtarak, yerine 10 metre uzunluğunda T-Rex dinozor heykeli dikti. Yetkililer, T-Rex’in bir süre sonra Twitter’da oylama yapılarak seçilen 40 metrelik, “Dinocan” heykeliyle değiştirileceğini bildirdi.

‘Bir dinozor eksikti!’

Ankara Mimarlar Odası, dev dinozor heykeli için de suç duyurusunda bulundu. Gökçek de, “kamu düzenini bozdukları ve kamu faaliyetlerini engelledikleri” gerekçesiyle oda yöneticileri hakkında şikâyetçi oldu. Ancak Gökçek’in şikâyeti yargıdan döndü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, oda yöneticilerine suç duyurusunda kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Ankara Mimarlar Odası Başkanı Candan, konu hakkında şunları kaydetti: “Bu karar, kamu düzenini bozmadığımızın kanıtı. Rant düzenini bozuyoruz, bozmaya da devam edeceğiz. Eski parayla 8 trilyona dinozor getirtiyor. Her boyayı boyadı fıstık yeşili kaldı. Ankara’nın bir dinozoru eksikti! Dinozorlarla oynayacağına kentin dağ gibi sorunlarıyla ilgilen, metro yap. Yasa dışı şekilde AOÇ de yaptığı Ankapark’a harcanan parayla dört Ankaray hattı, 10 kilometre metro yapılırdı. Oyuncaklarla oynayınca bunlar olamıyor işte. Gökçek, kentiyle ilgilenmiyor; twitter’da, televizyonda siyaset yapıp ortalığı karıştırıyor. Olan da Ankara’ya oluyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dinozorla-oynama-kente-metro-yap_130912.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!