Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Doğa Harikasında Faili Meçhul Katliam

Doğa harikası olarak bilinen Güdül ilçesine bağlı Sorgun Yaylası’nda bir ay önce onlarca ağacın kesilmesi vatandaşları isyan ettirdi. Bölge sakinleri, ağaçları Güdül Belediyesi’nin kestiğini iddia ederken, belediye ağaç kesimini üstlenmedi.

yapi.com.tr
Doğa Harikasında Faili Meçhul Katliam

Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, muhteşem doğasıyla şehrin en yeşil bölgelerinden olan, Ankara’ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Güdül ilçesine bağlı Sorgun’da gerçekleştirilen ağaç katliamı vatandaşların tepkisine neden oldu. Doğa harikası olarak anılan yayladaki akarsunun kenarında yer alan onlarca söğüt ve kavak ağacının bazıları tam ortasından bazıları ise kökünden kesildi. Ankara Hürriyet’e konu ile ilgili şikayette bulunan Mustafa Uzunoğlu, ağaçların bir ay önce Güdül Belediyesi ekipleri tarafından kesildiğini iddia ederek, “Neden kestiklerini bilmiyoruz, herhangi bir açıklama yok. Bizim yakınımızdaki ağaçları da kesmek istediler, ‘Yiğitseniz gelin kesin’ deyip izin vermedik. Sorgun Yaylası ranta mı açılacak?” ifadelerini kullandı.

Ağaç kesimini üstlenen olmadı

Uzunoğlu, ağaç kesiminin ardından bölgeyi fotoğrafladığını ve Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunduğunu belirterek, “BİMER’den bana gelen cevapta Güdül Belediyesi tarafından tüm mahallelerde hiçbir şekilde ağaç kesimi yapılmadığını, bazı mahallelerde ise ağaç dikiminin devam ettiğini ifade eden bir yazı gönderildi. Konu ile ilgili olarak Ankara Orman Bölge Müdürlüğü’ne de dilekçe yazdım. Dilekçeme verilen cevapta ağaç kesiminin orman dışı alanda işlendiği ve kesim yapılan alandaki ağaçların orman ağacı olmadığı açıklandı” diye konuştu.

Sinek yüzünden kesildi iddiası

İsmini vermek istemeyen bir çevre sakini ise tüm ağaçları Güdül Belediyesi’nin kesitğini iddia ederek “Bir ya da iki işgüzar vatandaşın yapacağı bir iş değil bu. Kimse onlarca ağacı tek başına kesemez. Yaylada sinek oluyor diye temizlik amacıyla kestiler. Budama amacıyla yaptıklarını düşünüyorum ama bilinçsiz bir çalışma olmuş” dedi.

Belediye ve Orman'dan "biz kesmedik" açıklaması

Mustafa Uzunoğlu’nun şikayetine BİMER tarafından verilen cevapta, “08/05/2016 tarih ve 541577 sayılı yazınıza bahse konu olan; belediyemizce tüm mahallelerimizde hiçbir şekilde ağaç kesimi yapılmamaktadır. Ayrıca tüm mahallelerimize yeni ağaç dikimleri yapılmaktadır. Güdül Belediyesi” ifadeleri kullanıldı. Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ise, şikayet dilekçesine “Sorgun Yaylası mevkiinde yapılan incelemeler sonucunda söz konusu fiilin orman dışı alanda işlendiği ve ağaçların orman ağacı olmadığı, kurumumuzun görev alanı dışında olduğu anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/doga-harikasinda-faili-mechul-katliam_145254.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!