Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Doğu Akdeniz'in Turizm Envanteri Çıkarılacak

Doğu Akdeniz Turizm Platformu'nca Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın kapsayan turizm destinasyonu oluşturalacak.

yapi.com.tr/AA
Doğu Akdeniz'in Turizm Envanteri Çıkarılacak

Doğu Akdeniz Turizm Platformunca (DATUP), Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın turizm envanterini çıkarılarak, destinasyon oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) ve DATUP Başkanı İsa Akdağ, yazılı açıklamasında, geçen ay bölgedeki turizm paydaşlarıyla bir araya gelerek, oluşturulacak destinasyonun Doğu Akdeniz olarak pazarlanmasına karar verildiğini belirtti.

Platformun çalışmalarının Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin'i kapsadığını ifade eden Akdağ, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sekreteryası ve idaresi ADRO tarafından yürütülen platformun her üç ayda bir farklı ilde toplanacağını vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti: 

"Her ilin sahip olduğu turizm değerleri, öncelikli pazarlanması gereken tarihi, kültürel, doğal, alternatif turizm gibi zenginliklerinin platformun merkezine aktarılması sağlanacak. İlk önce 5 ilin turizm değerlerini raporlar halinde bir havuzda toplayacağız. Daha sonra her üç ayda bir yapılacak toplantıda, ya 5 ili kapsayan ya da Doğu Akdeniz çanağı içerisinde yer alan herkesin üzerinde mutabık olduğu bir destinasyon oluşturacağız. Bölgenin turizm alt yapısını hazırlayıp, yerli ve yabancı tur operatörlerini davet edeceğiz. Ayrıca, geniş kapsamlı turizm fuarı organize etmeyi de planlıyoruz."

Bazı kurum, kuruluş ve üniversitelerle görüşüp platforma dahil olmaları için davet edeceklerini vurgulayan Akdağ, toplayacakları bilimsel ve somut sonuçları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra belediyelere sunarak alt yapı çalışması talebinde bulunacaklarını dile getirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogu-akdenizin-turizm-envanteri-cikarilacak_123873.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!