Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DOMOTEX ile Türkiye’nin İhracatına Katkı

Avrasya bölgesinin halı ve zemin kaplamaları fuarı DOMOTEX Turkey, 14 ülkeden 203 firmayı 27-30 Nisan tarihleri arasında sektörün başkenti Gaziantep’te bir araya getirdi. 89 ülkeden 14 binin üzerinde sektör profesyonelinin ziyaret ettiği fuarda halı ve zemin kaplamaları sektörlerini 2019 ihracat hedeflerine taşıyacak işbirliklerine imza atıldı.

yapi.com.tr
DOMOTEX ile Türkiye’nin İhracatına Katkı

Halı ve zemin kaplamaları sektörlerini global pazarlara taşıyan, Avrasya bölgesinin önemli buluşma noktası Uluslararası “DOMOTEX TurkeyFuarı’nın 6.'sı, Deutsche Messe A.G’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası işbirliği ile Gaziantep’te gerçekleştirildi. Rusya’dan Güney Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyadan uluslararası satın alma heyetlerinin katıldığı “DOMOTEX Turkey” Fuarı’nda, 14 ülkeden 203 katılımcı firma 89 ülkeden 14 binin üzerinde ziyaretçi ile işbirliklerine imza atma imkanını buldu.

Gaziantep’te altıncı kez düzenlenen fuarın bu derece başarılı geçmesinin hem kent ekonomisine hem de sektöre büyük katkı sağladığına dikkat çeken Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın şunları söyledi; “Almanya, ABD ve Çin’de düzenlediğimiz DOMOTEX fuarlarından sonra Gaziantep’te düzenlediğimiz DOMOTEX fuarında dünya genelinden pek çok önemli satınalmacıyı, ülkemizin değerli firmaları ile biraraya getirdik. Türkiye makine halısı sektörünü hedef ülke pazarlarıyla bir araya getirdiğimiz fuarda bu yıl ABD, Belçika, Çin, Danimarka, Endonezya, Fransa, Hindistan, İngiltere, İran, Polonya, Özbekistan, Türkmenistan ve Ürdün gibi 14 farklı ülkeden katılımcı firmalarımızı 6.kez Gaziantep’te ağırladık.

Halı ve zemin kaplamaları alanında dünyanın en önemli uluslararası organizasyonu olan DOMOTEX Turkey’in, bu yıl da sektörü ihracat hedeflerine taşıyacak önemli ticari anlaşmalara ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Her yıl düzenli olarak katılımcı firma ve ziyaretçi ilgisini artıran DOMOTEX Turkey 2020 hazırlıkları içinse sabırsızlanıyoruz.”

Türkiye halıcılık sektöründe yeni nesil ürün ve tasarımların görücüye çıktığı DOMOTEX Turkey’in gözdesi Türkiye’nin halıları oldu. Fuarda, makine halılarının yanı sıra; Türkiye kültürünü temsil eden geleneksel el yapımı halılar, esnek ve tekstil zemin kaplamaları, paspas, iplik, elyaf, laminant zeminler ve dış mekan kaplamalarının yanı sıra halı makineleri ve teknolojileri sergilendi.  Yün, ipek, kaşmir, bambu lifi, akrilik, polyester gibi farklı malzemelerden üretilmiş binlerce modern ve klasik halı tasarımlarının yanı sıra son yıllarda dikkat çeken el halısı görünümlü makina halıları ve dijital baskılı halıları da ziyaretçilerle buluşturan DOMOTEX Turkey, Türkiye halıcılık sektörünün üretim teknolojisini sergilemesine de fırsat tanıdı.

DOMOTEX Turkey, ulusal ve uluslararası katılımcı firmalara uluslararası pazarlarda var olan ilişkilerini geliştirme ve yeni ülkelerle ilişki kurma noktasında da birçok avantaj sundu. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında fuarı ziyarette bulunan yabacı heyetler 4 gün boyunca Türkiye’nin markalarıyla yeni işbirliği anlaşmaları imzalamak üzere iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/domotex-ile-turkiyenin-ihracatina-katki_172430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!