Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dönüşüm Arsa Fiyatlarını Yüzde 50 Artırdı!

Gaziosmanpaşa'da 11 mahallenin kentsel dönüşüm yapılacak bölgeler arasına alınması, dönüşüm yapmak isteyen firmaları bölgeye yönlendirdi. İlçede arsa metrekare satış fiyatları 3 bin TL’lere yükseldi.

yapi.com.tr
Dönüşüm Arsa Fiyatlarını Yüzde 50 Artırdı!

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre, bugün 500 bine yakın nüfusuyla İstanbul gelişen ilçeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa, markalı konut firmaları için yeni çekim merkezine dönüştü. İlçe sınırları içinde bulunan 11 adet bölgenin riskli alan tespiti yapılarak Resmi Gazete’de yayınlanmış olması ve kentsel dönüşüm kapsamına alınması bölgeye olan talebi hızlandırdı.  Son  üç yılda arsa fiyatlarının yüzde 50 oranında arttığı ilçede dönüşüme giren bu bölgeler arasında Merkez Mahallesi, Pazariçi Mahallesi – Kuzey ve Güney Bölgeleri, Sarıgöl - Merkez Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Yeni Mahalle, Yıldız Tabya mahallesi - Doğu ve Batı Bölgeleri, Kazım Karabekir - Fevzi Çakmak Mahalleleri, Barbaros Hayrettin Paşa - Karadeniz - Karayolları Mahalleleri ve Mevlana Mahalleleri yer alırken, İhlas Yapı 1 milyon metrekarelik araziyle bölgeye girerek 1200 konutluk proje ile kentsel dönüşüme başlayacağını açıkladı. Sur Yapı da, ilçede Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin belirlediği dönüşüm alanında 260 hak sahibi ile imza atarak, burada yaklaşık 1200 konutun bulunacağı bir proje yapacağını söyledi. Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm kapsamında toplam 130 bin metrekare alanı dönüşüme hazırlayan Nef ise, proje için uluslararası bir tasarım yarışması başlattı. Bölgeyle ilgilenen Soyak’ın da 2014 yılının ikinci yarısında Gaziosmanpaşa’da 5 bin konutluk yeni bir projeye başlaması bekleniyor.

Sarıgöl Mahallesi’nde dönüşüm start aldı

Gaziosmanpaşa bölgesiyle ilgili değerlendirme yapan TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmani, Değerleme Uzmanı Bariş Can Yıldırımer, son dönemde gayrimenkul sektörünün prestijli firmalarının ilgi odaklarından biri haline gelen ilçenin, 1174 hektardan oluştuğunu söyledi. Gaziosmanpaşa sınırlarının, kuzeyde Sultangazi, doğu ve güneyde Eyüp, batıda ise Bayrampaşa ilçeleri ile çevrili olduğunu belirten Yıldırımer,  ilçedeki 11 mahllenin kentsel dönüşüm alanına girmesinin yanı sıra, Vialand AVM ve Eğlence Parkı Projesi’nin de ilçeye olan ilgiyi artırdığını söyledi.

İlçe sınırlarının ana ulaşım akslarına yakın konumu ve raylı sistem hatlarının ilçe sınırları içerisinden geçmesi gibi unsurların da Gaziosmanpaşa ilçesinin gayrimenkul sektöründe ön plana çıkmasını sağladığını kaydeden Yıldırımer, “Bu bölgeler arasında Sarıgöl Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları başlamış olup, Acar İnşaat tarafından, 5 blokta 725 adet konuttan oluşan Sarıgöl Kent Konutları projesinin inşaatı devam etmekte. Söz konusu projede anahtar teslimlerinin 2014 yılının sonlarına doğru gerçekleşmesi beklenmekte. 1+1, 2+1, 3+1 konutların bulunduğu projede metrekare satış fiyatları ortalama 2 bin TL’dir. Kahraman Yapı tarafından bu projenin yanında 286 adet konuttan oluşan Haliç Panorama Projesi de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek arasında yer alıyor” dedi.

3 yılda fiyatlar yüzde 50 arttı

İlçe sınırları içinde yer alan diğer büyük bir proje de Via/Port - Venezia Karma projesi olduğunu anlatan Yıldırımer, 2 bin 400 adet konutun yanı sıra, avm ve ofisin de yer aldığı Via/Port - Venezia’nın ise yüksek gelirli alıcıya hitap etttiğini söyledi. Yıldırımer, projede anahtar tesliminin ise 2014 ortaları olarak öngörüldüğünü kaydetti.

Bölgede büyük konut projeleri dışında kentsel dönüşüm kapsamında, ilçe sakinleri evlerini kat karşılığı müteahhitlerle anlaşarak yenileme yoluna da başvurmakta. Daha çok çekirdek ailelere ve orta sınıf gelir grubuna hitap eden konutlarda kapalı alan ortalama 70 metrekareden başlayıp 150 metrekareye bulmakta. Bu konutlarda metrekare satış fiyatlarının 1.500 TL ile 2 bin TL aralığında değiştiğini ifade eden Yıldırımer, belediyenin planladığı  ilçeyi kültür ve eğitim merkezine çevirecek projelerin hayata geçmesi ile metrekare fiyatlarında yüksek ivmeli bir artış olacağını söyledi. Küçük boyutlu arsaların metrekare satış fiyatlarının ise ilçe merkezi, konumları ve imar durumlarına göre ortalama 2 bin TL-3 bin TL aralığında değiştiğinden söz eden Yıldırımer şunları söyledi: “Söz konusu değerler, yaklaşık 3 yıl öncesine kadar bugünkü değerlerinin hemen hemen  yüzde 50’si kadardı. Kentsel dönüşüm ve Vialand projeleri ile birlikte hızlı bir şekilde yükselmiş olup, günümüzde de artışını sürdürmekte.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/donusum-arsa-fiyatlarini-yuzde-50-artirdi_115153.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!