Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En İyi Emlakçısı Türkiye'de

Remax'ın Türkiye operasyonuna başladığı 1990'lı yıllarda emlakçılık mahalle kasabı veya kahvehanesinin penceresine asılı el yazısı kâğıtlar üzerinden yapılıyordu. 30 yıldır aralıksız büyüyerek, dünyada en çok satışı yapan gayrimenkul devinin, her yıl tekrarlanan Dünya Kongresi'nde 7 Tepe Brokeri Hasan Can, RE/MAX çatısı altında 2009 yılında

Sabah Gazetesi
Dünyanın En İyi Emlakçısı Türkiye'de

Remax'ın Türkiye operasyonuna başladığı 1990'lı yıllarda emlakçılık mahalle kasabı veya kahvehanesinin penceresine asılı el yazısı kâğıtlar üzerinden yapılıyordu. 30 yıldır aralıksız büyüyerek, dünyada en çok satışı yapan gayrimenkul devinin, her yıl tekrarlanan Dünya Kongresi'nde 7 Tepe Brokeri Hasan Can, RE/MAX çatısı altında 2009 yılında gerçekleştirdiği konut satışı ile dünyanın en çok kazanan gayrimenkul profesyoneli olma unvanını elde etti... 1 milyon TL ciro yaptı. Yani 2008 sonu 2009 başı dünya ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'de peynir ekmek gibi ev satılmış.

Jeoloji mühendisiydi

Hasan Can 2001'den beri RE/MAX 7 Tepe Acarkent ve Beykoz Konakları bölgesinin sorumlusu... 8 yıldır da Türkiye birincisi... 300 ofisin ve 1800 kişinin arasında satış ve ciroda birinci... Tıpkı Donald Trump gibi 40 yaşında 1 milyon lira kazanan Hasan Can'ın hikâyesi de ilginç. Kop dağlarından kopup gelen, ABD'de "ödül" alan bir gayrimenkul danışmanının öyküsü. 2001 yılından Erzurum'da 2 bin 500 dolar maaşla dağlarda şantiyelerde jeoloji mühendisliği yaparken bir gün Ankara havaalanında bir arkadaşıyla karşılaşması kaderini değiştirdi. Arkadaşları İstanbul'da Remax'dan franchise işi almışlardı. "Gel bu işi yap" dediler. Bu iş Hasan Can'ın kafasına çok yatınca bir ay sonra radikal bir kararla çalıştığı şirketten istifa etti.

Hikâyenin devamını Hasan Can'dan dinleyelim; "Bu işi yapacağım dedim. Geldim burada bu iş nasıl yapılıyor diye 2-3 ay tecrübe aşamam oldu. Sonra Acarkent - Beykoz Konakları'nda Ayşe Coşkun adlı bir hanımın emlak ofisinde danışman olarak işe girdim. 6 ay sonra da ofisi 75 bin dolara satın aldım. Yani o bölgeye giriş tamamen tesadüf." Bulunduğu Acarkent ve Beykoz Konakları'nda bugüne kadar 600'ün üstünde villa satan Can, "Bölgedeki gayrimenkulün üçte birine ben imza attım. Bu kadar işi aynı bölgede yapıyor olabilmeniz çok güvenilir olmanıza bağlı. Asıl olan o müşterinin bütün çevresine iş yapabilmek. Öyle olmazsa markalaşıp kurumsallaşamazsınız. Gayrimenkul işini bilen bir kişi benim profilime inanmıyor. Amerika'da benim profilimde olan insan en az 25 yıldır çalışıyor. 40 yaşındayım, 35 yaşında ilk ödülümü aldım. O ödülü benim kadar az sürede alabilen hiçbir Amerikalı yok" diye de iddialı konuşuyor.

150 bin emlakçı var

Türkiye'de emlakçılığı herkes yapıyor. Bunu düzeltmeye, eğitimlerle bunu sınırlandırmaya çalışıyorlar. İstanbul'da en az 3 bin ofis 150 bin kişi emlak işiyle uğraşıyor. Bekçisi kapıcısı bir sürü insan var bu işe soyunan. Bu işte asıl olan markalaşmak ve güven vermek.

Krom arıyordu

Hasan Can, 7 çocuklu tipik bir Anadolu ailesinin çocuğuydu. Zorluklara ve yokluklarla okumuş, üniversite sınavında istediği bölüm olan Jeoloji Mühendisliği'ni kazanmıştı. Kop Dağları'nda başlayan madencilik serüveni, üniversiteden sonra da devam etti. Dağlarda kromun izini sürerken, gün yüzüne çıkardığı rezervlerle ona daha 20'li yaşlarda başarı kazandırmıştı

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-iyi-emlakcisi-turkiyede_81380.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!