Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın En İyi Emlakçısı Türkiye'de

Remax'ın Türkiye operasyonuna başladığı 1990'lı yıllarda emlakçılık mahalle kasabı veya kahvehanesinin penceresine asılı el yazısı kâğıtlar üzerinden yapılıyordu. 30 yıldır aralıksız büyüyerek, dünyada en çok satışı yapan gayrimenkul devinin, her yıl tekrarlanan Dünya Kongresi'nde 7 Tepe Brokeri Hasan Can, RE/MAX çatısı altında 2009 yılında

Sabah Gazetesi
Dünyanın En İyi Emlakçısı Türkiye'de

br />
Müşterileri arasında 100 daire sahibi olanlar var

Ünlü emlakçı müşterileri arasında Kurtköy'de 100 tane satılık dairesi olan işadamlarının olduğunu anlatırken, "Müşterilerimin bir tane oturdukları mülkü olmuyor ki. Ceplerinde paraları da oluyor. 'Bu parayı yönlendir, bana para kazandır' diyorlar. Ben de onlara şurada bu, burada bu var diyorum" diye söylüyor, Gayrimenkul işinde başarılı olabilmek için sattığınız ürünün alternatiflerini biliyor olmanız gerektiğini vurgulayan Can, satılık gayrimenkullerin fiyatını iyi biliyor ve takip ediyor olmanızın şart olduğunu da belirtiyor. "Benim başarım tesadüf değil" diye de iddialı konuşan emlak broker, 4 yıl günde 4 saat uykuyla ayakta durarak başarıyı yakaladığını da söylüyor. Can; "Haftanın bir günü İstanbul'da yeni üretilen Esenyurt'tan Tuzla'ya kadar tüm projeleri geziyorum. Bunları bilmek zorundasınız. Bir bilgi satıyoruz. 10 milyon dolar bütçeli bir satıcı oturduğunda sizi test eder. Eğer karşı tarafı bilginizle mat ediyorsanız o zaman güvenini ve inancını kazanırsınız" diye sözlerini sürdüyor.

Bir zengin nasıl ev alır?

Önce bir ev beğeniyor. Gelip sizinle tanışıyor. Sonra birkaç ev daha gezdiriyorsunuz. Bu arada adamın hayalinin sonu olmadığını öğreniyorsunuz. Sonra başka bir ev bulup tekrar çağırıyorsunuz. Sonra başka bir ev daha... En sonunda bir ev beğeniyor ve yanında mimar arkadaşını getiriyor. Kafası karışmaya başlıyor. Annesini veya eşini getiriyor, onlar da bir kusur buluyorlar. İyice kafası karışıyor. Ancak adam hayatının yatırımını yapıyor, 2.5 milyon dolar yatırıyor. Sonunda sadece evi beğenmekle bitmiyor, sonra pazarlık kısmı başlıyor. 2,5 milyon dolarlık mülke 2 milyon 250 bin fiyat veriyor. Satış motivasyonunu aşağı çekiyor. Bunu yukarı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunların hepsi 1-2 günde olmuyor. Hep stres... Bazen bir yıl, bazen dört yıl sürüyor. 100 bin liralık bir daireyi müşteriye bir kere gösterip satarsınız. Ama 2 milyon dolarlık bir villayı bir kerede satamazsınız.

İşadamlarına emlak danışmanlığı yapıyor

"Bizim işimiz deneme yanılma. Yatırım yaptığım hiçbir müşterim beni zarara uğrattın diyemez. Ancak kârından zararı olmuştur. 10 lira yatırıp 12 lira almıştır ama beklese 15 lira alacaktır" diye örnek veren emlak brokerı işadamlarından Hasan Ekinci, Cahit Paksoy, İlhan Karadeniz ve Erdal Acar'a emlak danışmanlığı hizmeti verdiğini ve protföylerini yönettiğini belirtiyor. Son olarak ünlü oyuncu Zuhal Topal'a ev sattığını da söyleyen Can; "Sibel Can, Ercan Saatçi, Ebru Gündeş'e ev sattım. Şu anda Haluk Bilginer- Aşkın Nur Yengi'nin mevcut evlerini pazarlıyorum. Fenerbahçeli Alex'e hizmet verdim. Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüpleriyle iç içeyim. Onların oyuncularının birçoğu Acarkent'te oturuyor. Yabancı geldiği zaman bizi arıyorlar" diye sözlerine ekliyor.

Krizde Ritz Carlton'da 30 daire sattım

"RİTZ Carlton'ın binasında geçen 2009 başında "ekonomik kriz" söylentilerinin dorukta olduğu aylarda 30 daire sattım. En pahalısı 8 milyon liraya satıldı" diyen Hasan Can, "Kalan 133 tanesini de Ahmet'e Mehmet'e diğer ofislerimize gönderdim, onlar sattılar" diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor; "2008'de Amerika'da Mortgage batınca piyasalara yansıdı. Amerika şimdi toparladı. 2012'de de Türkiye'de piyasaları tekrar yükselişe geçecek. Stoklardaki gayrimenkul 2012'ye kadar eriyecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-iyi-emlakcisi-turkiyede_81380.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!