Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Durdurma Kararına Rağmen 19 Mayıs Stadyumu Yıkılıyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu yıkımına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verilen 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkımının devam ettiği tespit edildi.

yapi.com.tr
Durdurma Kararına Rağmen 19 Mayıs Stadyumu Yıkılıyor

Stadın tescil davasının bilirkişi keşfinde, yıkımına devam edildiğini tespit ettiklerini bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yargı kararlarının hiçe sayılmasına tepki gösterdi.

“Yürütmeyi Durdurma Kararına Rağmen 19 Mayıs Stadyumu Yıkılıyor”
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Cumhuriyet ideolojisinin spor alanındaki mekansallığını yansıtan 19 Mayıs Stadyumu’nda, yapının yıkımı ile birlikte hukuk bir kez daha yıkılıyor. Mahkemenin verdiği yıkımın yürütmesinin durdurulması kararına rağmen 19 Mayıs stadyumu yıkımına devam ediliyor.  Bu hukuksuzluk, vicdansızlık ve vandallıktır. Cumhuriyetle mekansal hesaplaşma devam ediyor. Yürütmenin durdurulması kararını uygulamayan ve yıkımın devamına izin veren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yıkımı gerçekleştiren firma hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Er geç yargı önünde hesap verecekler” dedi.



“Ülkemizde gerçek adalet tekrar inşa edilene kadar mücadele etmekten yılmayacağız”
“Anayasa’nın 138. maddesi, yargı kararlarının uygulanmasının geciktirilmesini dahi yasakladığına göre; yargı kararlarını uygulamamanın açık bir Anayasa’yı ihlal suçu oluşturduğu şüphesizdir. Bu ağır eylemin cezasız bırakılması, kamu görevlilerinin haksız yere korunması Anayasa’nın 2. maddesinde teminat altına alınan hukuk devletlerinde kabul edilemez bir uygulamadır” diyen Candan, sözlerine şöyle devam etti:



“Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığını, hukuku hiçe sayarak yıkımı başkentin orta yerinde gerçekleşiyor. Cumhuriyetin inşa ettiği onun değerlerini yansıtan yapılar yıkıldıkça Cumhuriyet hafızası yok ediliyor. Hafıza mekanlarımızı, anılarımızı biriktirdiğimiz değerlerin yıkımları ile belleklerimiz, ortak hafızalarımız hedef alınıyor. Tüm bunları bir kez daha tarihe not olarak düşüyoruz. Sorumlular hesap verene kadar, ülkemizde gerçek adalet tekrar inşa edilene kadar mücadele etmekten yılmayacağız, susmayacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/durdurma-kararina-ragmen-19-mayis-stadyumu-yikiliyor_168716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!