Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Durum Yatışırsa 10 Milyon Ton İhracat Yaparız

TİM Sektörler Konseyi Çimento ve Toprak Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Özinönü, "Suriye ve Libya'ya durum yatışırsa 10 milyon ton ihracat yaparız" dedi.

yapi.com.tr/AA
Durum Yatışırsa 10 Milyon Ton İhracat Yaparız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Çimento ve Toprak Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Özinönü, İstanbul'da düzenlenen "Intercem Uluslararası Çimento Konferansı"na katıldı.

Özinönü, çimento sektöründe 2016'da hem iç piyasada hem ihracatta artış olduğunu belirterek, geçen yıl 2015'e göre üretimin yüzde 7 arttığını söyledi.

Türkiye'nin çimento kapasitesinin yıllık 110 milyon ton olduğunu dile getiren Özinönü, 2016'da iç tüketimin 65 milyon ton, ihracatın ise 11,5 milyon ton şeklinde gerçekleştiğini aktardı.

Özinönü, 2008 yılında ülkenin çimento ihracatının 20,5 milyon ton olduğunu kaydederek, "Geçen yıl 600 milyon dolarlık 11,5 milyon ton çimento ihraç etmişiz. 2008'e göre düşüş var ama 2015'e göre ihracatta yüzde 7 artış sağlamışız. Bu yıl da 2016'ya göre ihracatımızı yüzde 10 artırarak 13 milyon tona ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Libya'da ihracat 600 bin tona geriledi"

Afrika'da Çin'in Türkiye'ye rakip olamadığını ancak iç tüketimleri azaldığı için İspanya, Portekiz gibi ülkelerin buraya yoğunlaştığını dile getiren Özinönü, Türk üreticilerin de bölgeye ağırlık verdiğini vurguladı.

Özinönü, Suriye'ye halihazırda yıllık 1,7 milyon ton çimento ihraç edildiğini kaydederek, "Suriye'de durum yatışırsa 7 milyon tona çıkar bu rakam. Libya'da da 1,7 milyon tona kadar yükselmişti ihracatımız. Şimdi 600 bin tona kadar geriledi. İç karışıklık biterse 2,5-3 milyon tona çıkar. Yani sadece bu iki ülkede durum yatışırsa 10 milyon ton çimento ihraç ederiz." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/durum-yatisirsa-10-milyon-ton-ihracat-yapariz_158795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!