Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ege Üniversitesi Hastanesi Yerinde Yenilenecek

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde binaların sağlık hizmetinde aksama olmadan yerinde yıkılıp yeniden yapılacağını bildirdi.

yapi.com.tr
Ege Üniversitesi Hastanesi Yerinde Yenilenecek

İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye'nin farklı kentlerinden gelecek hastalara hizmet vermesi amacıyla 1960 yılında inşaatına başlanan Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, 1970 yılının başlarında hizmet vermeye başladı. Göreve geldiği günden bu yana, Türkiye'nin en köklü ve en çok yatak kapasitesine sahip üniversite hastanelerinden olan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin ekonomik ömrünü tamamlaması ve deprem riski taşıması nedeniyle hastanenin yerinde yenilenmesi için girişimlerde bulunan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın çalışmaları sonuç verdi.

Yeni Asır’da yer alan habere göre; sağlık alanında yürütülen çalışmalarla ulusal ve uluslararası literatürde pek çok ilke imza atan ve her yıl Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen binlerce hastaya şifa dağıtan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi binasının, çağın gereklerine uygun olarak yerinde yeniden inşa edileceğini vurgulayan Rektör Budak, "Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren deprem riski taşıyan ve ihtiyaçlara yeterince cevap veremez nitelikte olan hastane binalarımızın onarımı için kolları sıvadık. 400'e yakın akademisyenimizle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a üniversitemizin fiziki alt yapısıyla ilgili mevcut sorunlarını aktardık ve devletimizden gerekli desteği aldık. Hastanemizin yerinde yenilenmesi ve merkez ameliyathanemizin açılması amacıyla yapılması gereken ek işlemler için bütçe ayrıldı." dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, 2019 yılı yatırım programı dahilinde etüt proje için 17 milyon TL ödenek tahsis edildi. 250 bin metrekare alana inşa edilecek hastane binasının inşaatına 2020 yılında başlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ege-universitesi-hastanesi-yerinde-yenilenecek_175791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!