Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eğitim Alanı Ticaret Alanına Çevrildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanına çevrildi. CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyeleri karara şerh koydu.

yapi.com.tr
Eğitim Alanı Ticaret Alanına Çevrildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanı olarak kullanıma açılıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde 2011 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla imar planı değiştirilerek ‘eğitim alanı’na dönüştürülen bölgeye 9 yıldır kamulaştırma yapılmadı.

BirGün’den Uğur Kurnaz’ın haberine göre; bölgedeki parsel sahiplerinin bu 9 yıllık sürede hak kaybının ortaya çıktığı ileri sürüldü. 2011 yılından sonra bölgenin nüfusuna göre yeterli okul alanının ayrıldığı iddia edilerek, planda değişiklik yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 17 Şubat 2020 tarihinde imar planı değişikliğini onaylayarak, ‘eğitim alanı’ olarak ayrılan bu bölgeyi ‘ticaret alanı’na çevirdi.

CHP Pamukkale Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Bülent Taylan Kaplan ve İYİ Parti Pamukkale Belediyesi Meclis Üyesi Bilal Güner, söz konusu parselin hazine arazilerinin ortasında yer aldığını ve bölgede eğitim alanına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak karara şerh koydu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/egitim-alani-ticaret-alanina-cevrildi_182710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!