Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deprem Toplanma Alanı Yok, TOKİ Arsa Satıyor

TOKİ’nin arsa satışı için yeni müzayede açmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, satışların İstanbul’a karşı büyük bir sorumsuzluk olduğunu belirtti.

yapi.com.tr
Deprem Toplanma Alanı Yok, TOKİ Arsa Satıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 9 Temmuz Perşembe günü İstanbul'da, 26 ildeki 199 muhtelif arsa satışı ile 3 ildeki 7 muhtelif arsa kiralaması için müzayede gerçekleştirecek. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin müzayedeyi, “İstanbul'da şu anda çok ciddi bir deprem riski olmasına, neredeyse hiç deprem toplanma alanı olmamasına rağmen halen arsaların satılması İstanbul'a karşı büyük bir sorumsuzluktur” sözleriyle yorumladı.

 

 

“Parça Parça Satılıyor”
Bugün yapılacak müzayedeyle ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Arsa satışıyla ilgili yarın Türkiye'nin 26 ilinde Çevre ve Şehircilik Bakanı, arsaları satıyor. Bu arsanın bir tanesi İstanbul'da büyük bir arsa 170 dönüm. Geçen hafta Kocaeli, Sakarya birçok yerlerde maalesef arsa satışları oldu, çok büyük satışlar. Bunlar çok ucuz satışlar ve imarsız olarak satıyorlar, sonradan imar geliyor. Yani Türkiye'nin dört bir yanı hızla parça parça satılıyor” dedi.

Sözcü'den Zeynep Kaplan'ın haberine göre; müzayedede yer alacak arsaların nitelikleri şöyle; konut, ticaret, rekreasyon alanı, özel eğitim, sosyal ve kültürel tesis, tarım ve hayvancılık tesis alanı, eğitim, dini tesis, pazar, tarım ve çorak arsalar.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-toplanma-alani-yok-toki-arsa-satiyor_180835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!