Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emir Sultan Türbesi Restorasyonunda Sona Gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, kentin önemli tarihi eserlerinden Emir Sultan Türbesi ve çevre yapılarında uyguladığı restorasyon çalışmalarının mezarlık bölümü hariç tamamlandığı bildirildi

yapi.com.tr/AA
Emir Sultan Türbesi Restorasyonunda Sona Gelindi

Emir Sultan Türbesi'nde incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, türbedeki yenileme çalışmalarının hazire (mezarlık) bölümü hariç tamamlandığı, hazirelerle ilgili röleve ve restorasyon projesinin yapıldığını belirtti. "Tarihimizin bu önemli yapısını yeniden kentle ve kentliyle buluşturacağımız için mutluyuz" diyen Kocaoğlu, şunları kaydetti:"Çalışmalar sürerken bile vatandaşlarımız türbeyi ziyaret ediyorlarmış. Biz de mümkün olan en kısa sürede türbe ve müştemilatının açılışını yapmak istiyoruz. İbadete ve ziyarete gelen insanların çok olması bizi de sevindiriyor. Emir Sultan Türbesi, İzmir'de çok önemli bir dergah. Onun için bu mekanın yaşaması ve tekrar kültürümüze, kentimize, inancımıza kavuşturulması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kentimize hayırlı olsun."

Emir Sultan Türbesi'nin restorasyon işini üstlenen mimar Abdurrahman Çabuk ise Emir Sultan Türbesi'nin İzmir'de "Türk mührü" diye anılan önemli bir eser olduğunu belirterek, "Burası, İzmir'de Türklüğün, Müslümanlığın başlangıç noktası gibi. O yüzden vatandaş büyük ilgi gösteriyor” dedi.

Emir Sultan Türbesi

Namazgah Mahallesi'nde bulunan, İzmir'i alırken şehit düşen ve halk arasında "Emir Sultan" adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin'in naaşının yer aldığı türbenin bahçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın dedesi Uşakizade Sadık Bey ve eşi Makbule Hanım ile Aydın Valisi Ahmet Esat Paşa, Kestanepazarı Camii kurucusu Mısırlı Hüseyin Nuri Efendi ve İzmir Kadısı Şükrüzade Abdülkadir Paşa gibi devrinin önde gelen isimlerinin mezarları da yer alıyor.

Aşhane, hamam ve dergah olarak kullanılan 3 farklı yapının restore edildiği çalışmaların ardından dergah, sosyal amaçlı olarak hizmet verecek. Türbe binasında restorasyon çalışmalarının tamamlandığı türbede hazireye ait mezar taşlarının restorasyon projelerinin hazırlanması işi devam ediyor. Projeler için, kurul onayı alındıktan sonra hazirelerin restorasyonuna başlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emir-sultan-turbesi-restorasyonunda-sona-gelindi_110808.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!