Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Endüstriyel Tasarımcılar Yapı Gereçleri ve Aydınlatma Sektörleriyle Buluştu

Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği'nin (ETMK) İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteğiyle yürüttüğü 'Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı (ETTA) ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi (ETSM) Projesi' kapsamında gerçekleştirdiği sektörel toplantıların onuncusu Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) yapıldı.

Endüstriyel Tasarımcılar Yapı Gereçleri ve Aydınlatma Sektörleriyle Buluştu

ETMK üyesi endüstriyel tasarımcılar ile yapı gereçleri ve aydınlatma sektörlerinden üst düzey yöneticileri bir araya getiren toplantıda katılımcılar, sektörün sorunlarını irdeleyerek çözüm önerileri aradılar; ihracat hacmini nasıl artırabileceklerini ve bu amaçlar için nasıl işbirlikleri yapabileceklerini tespit etmeye çalıştılar.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan ETMK Başkan Yardımcısı Gamze Güven, kısaca ETMK'nın çalışmaları, Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı (ETTA) ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi (ETSM) projesi ile bu çerçevede düzenlenen tanıtım toplantıları hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Yapı-Endüstri Merkezi Bilgi-Organizasyon Grup Yönetmeni Banu Durmuşoğlu da ETMK'nin çalışmalarını her zaman desteklediklerini, bu çerçevede YEM olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İnşaat sektörünün son yıllarda ciddi bir ivme kazandığını anımsatan, ancak buna rağmen Türkiye ekonomisinin hala cari açık gibi önemli bir problemi olduğuna işaret eden Durmuşoğlu; bu anlamda katma değer yaratacak nitelikli tasarımların bu sorunu aşmakta önemli bir enstrüman olacağını kaydetti.

FahirFahir GökAydınlatma Gereçleri İmalatcıları Derneği (AGİD) Başkanı Fahir Gök  ise Türkiye'de aydınlatma sektörünün gelişimi üzerinde durdu. 2000'li yıllardan itibaren, inşaat sektöründeki gelişmeye parelel olarak her yıl yüzde 15 - 20 civarında büyüyen aydınlatma sektörünün yakın gelecekte bir üretim ve dağıtım üssü olmaya aday olduğuna dikkat çeken Gök, bu anlamda herkese büyük görev düştüğünü vurguladı. 1980'lerden 2005'e kadar sektörde önemli bir teknolojik yenilik yaşanmadığını, ancak LED teknolojisiyle birlikte ezberlerin bozulduğunu, teknolojinin çok hızlı bir değişim içine girdiğini söyleyen Gök, katma değeri yüksek, dünya pazarlarında iddialı ürünler geliştirmek isteyen aydınlatma sektörünün önümüzdeki dönemlerde endüstriyel tasarımcılara daha çok ihtiyaç duyacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya, MYY Yapı Uygulama, Total Lighting, VitrA, Bien, Samet Aydınlatma, Cedetaş Elektronik, Fersa Aydınlatma, Aydıner Aydınlatma, VESTEL Led Aydınlatma, PLANLUX, Seba Licht, Adell Armatür A.Ş, Kale Seramik, ÇEBİ, Vefa Group, Vefa Group, Aydınlatma Merkezi, Anka Tasarım, Omletistanbul, Altera Ürün Tasarım Stüdyosu, Tümleşik Tasarım, CYD, Vida İstanbul, Tartan Design, ÜÇGE A.Ş, Demirden Design, EDDESIGN, Figen Midilli Design, Başak Ergin Design, Arman Tasarım, Tulpar Tasarım, IDE Arge Tasarım Mühendislik, Kilit Taşı Tasarım, Tasarımüsü'nden temsilciler katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/endustriyel-tasarimcilar-yapi-gerecleri-ve-aydinlatma-sektorleriyle-bulustu_100794.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!