Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EnerjiSA Çanakkale Rüzgar Enerji Santrali Açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Mersin Akkuyu'da, Sinop'ta, farklı yerlerde bir nükleer santrali yapıyorsak, mutlaka bu aynı zamanda, şu anda pervanesi altında bulunduğumuz rüzgar santrallerini desteklemektir, aynı zamanda su santrallerini desteklemektir veya tersi; eğer biz rüzgar santralleri yapıyorsak, mutlaka diğer yatırımları

yapi.com.tr / AA
1 EnerjiSA Çanakkale Rüzgar Enerji Santrali Açıldı

br />
''Hedefimiz Türkiye'deki sanayi ve özel sektörün dünyadaki ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ve temiz enerji kaynakları üretmektir''

Verbund Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Johann Sereining de, Sabancı ve Verbund ortaklığının, Türkiye'de enerji ve elektrik alanında en fazla yatırım yapmış olan özel girişim olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar 2.4 milyar avronun üzerinde yatırım yaptıklarını açıklayan Sereining, ''Böylesine güçlü bir yatırım ancak Türkiye'deki mükemmel yatırım olanaklarıyla olabilirdi. Bu yüzden Sayın Bakan Yıldız ve başta EPDK Başkanı Köktaş'a, son derece şeffaf bir enerji piyasaları oluşturmaları yönündeki çabalarından dolayı çok teşekkür ederim'' dedi.

Bandırma'da bir enerji santralinin açılışını gerçekleştirdiklerini ve bunun, doğalgaz konusunda en büyük santrallerden biri olduğunu dile getiren Sereining, şöyle devam etti:

''2011 yılı için EnerjiSA yenilebilir enerji konusunda büyük yatırımlar yapmaya karar verdi. Türkiye'de inanılmaz büyüklükte kaynaklar var. Bugün gördüğünüz gibi rüzgar, güneş enerjisi, hidroelektrik ve su enerjisi olduğu gibi. Hedefimiz Türkiye'deki sanayi ve özel sektörün dünyadaki ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ve temiz enerji kaynakları üretmektir. Bugün rüzgar enerji santralimizin açılışını kutluyoruz. EnerjiSA'daki ekip inanılmaz bir iş çıkardı ve bu türbinlerin on yıllar boyunca çalışacağına eminim. Türkiye'deki bu ilk yenilenebilir projemizin başarısından eminim, daha başarılı projelerin geleceğini biliyorum''.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, EPDK Başkanı Köktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile Güler Sabancı, Johann Sereining ve diğer yetkililer, santralin açılış kurdelesini kesti.

Güler Sabancı, Bakan Yıldız, EPDK Başkanı Köktaş ve diğer davetlilere, rüzgar tribünü maketi hediye etti. Bakan Yıldız ve beraberindekiler, AkçanSA Çimento Fabrikasını gezdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjisa-canakkale-ruzgar-enerji-santrali-acildi_85996.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Aferin Sabancı Grubu'na, Türkiye bu kadar rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kayakları varken bu alanlara şimdiye kadar yatırım yapılmamış olması büyük bir kayıp. Nükleer teknoloji yerine bu tür bedava kaynaklardan faydalanmak bence çok daha akılcı bir yaklaşım. Sabancı Grubu'nu bu konuda gerçekten kutluyorum ve yenilenebilir enerji kaynaklara yatırımını canı gönülden destekliyorum. Teşekkürler. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!