Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Engelli Vatandaşlara Üst Geçit Eziyeti

Şişli Piyalepaşa Bulvarı üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için yapılan ancak bir tarafında engelli rampası diğer tarafında ise sadece merdiven bulunan üst geçit, “bu kadarına da pes” dedirtti.

yapi.com.tr
Engelli Vatandaşlara Üst Geçit Eziyeti

İHA'nın haberine göre, Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı üzerinde İBB tarafından yıllar önce engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için yapılan üst geçit görenleri hayrete düşürdü. Yapımının ardından hemen yanına yeni bir yolun yapılmasıyla düzenlenen üst geçidin rampası, yol nedeniyle yıkıldı. Bir ayağında engelli rampası diğer ayağında ise sadece merdiven bulunan üst geçidi engelli vatandaşlar ne yaptıysa düzelttiremedi. Gün içerisinde yolun karşısına geçmek isteyen engelli vatandaşlar, kendilerine yapılan bu eziyete adeta isyan etti. Vatandaşlar ve mahalle muhtarı tarafından defalarca belediyeye başvurulmasına rağmen düzeltilmeyen üst geçit, engelli vatandaşları engellemeye devam ediyor. Bununla birlikte üst geçitteki rampanın da engebeli olması engelli vatandaşları zorluyor. Tekerlekli sandalyeyle dakikalar sonra üst geçide çıkabilen engelli vatandaşlar, aşağıya vatandaşların yardımıyla inebiliyor. Akıl almaz tasarımı ile dikkat çeken üst geçide çıkınca sıkıntıları bir kat daha artan engelli vatandaşlar duruma isyan ediyor.

“Bu saçma sapan bir şey iniş yok, inemiyorum”

Mahallede yaşayan ve gün içerisinde defalarca karşıya geçmesi gereken 34 yaşındaki Serkan Akdiş, “Ben kendimi bildim bileli buralarda geziyorum. Özellikle burada geziyorum, bu üstgeçidin bir tarafına rampa vermişler ancak buraya vermemişler. Yani bu saçma sapan bir şey, iniş yok. Gidiş var ve çıkış yok. Buraya bir daha gelmeyeceğim, burayı yapsınlar. Ben eski basketbolcuyum 4-5 yere gittim hep aynı. Başkandan isteğim burayı yeniden düzenlesinler. Giriş tamam ama burayı da tamamlasınlar, daha güzel olsun, inemiyorum” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/engelli-vatandaslara-ust-gecit-eziyeti_152278.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!