Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Engellilere Metroda "Asansör" Engeli!

Taksim metro istasyonundaki engellilerin kullandığı asansör 10 gündür bozuk. "Parça eksik" diyen belediye ne zaman düzeleceğini bilmiyor.

yapi.com.tr
Engellilere Metroda "Asansör" Engeli! Foto: Bianet

Bianet'ten Nilay Vardar'ın haberine göre, Taksim metro istasyonundaki engellilerin kullandığı asansör 10 gündür hizmet vermiyor.

Engelli Hakları Atölyesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ'ye yaptığı başvuruda arızanın nedeni soruldu ve üç gün sonra gelen resmi yanıtla şu açıklama yapıldı:

"Asansördeki arızanın sebebi parça eksikliğidir. Arızanın ne zaman giderileceği konusunda bilgi veremiyoruz."

Metro istasyonlarında engelliler, yaşlılar ve çocuk arabalı kişilerin kullanım önceliğinde olan bu asansörler sürekli bozuluyor. Çünkü hiçbir zaman bu kurala uyulmuyor. İhtiyacı olmayan herkes asansörü kullanınca esas ihtiyacı olan engelliler bu haktan yoksun kalıyor. Hatta bu konuda sık sık kavgalar yaşanıyor.

Görevlilier merdivende taşıyor

Engelli Hakları Atölyesi'nden akülü araba kullanan Oktay Hacıoğlu, asansörlerin sürekli bozulduğu için fiziksel engellilerin büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

"Asansörlerin esas olarak engellilerin binmesi için yapılıyor. Ancak herkes biniyor. Biz beklemek zorunda kalınca ya da arabamızla binemeyince hakarete uğruyoruz. 'Senin tapulu malın mı?' gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Herkes de kullanınca sürekli arızalanıyor.

Hem Avrupa hem de Anadolu yakasındaki bütün metro istasyonlarındaki asansörlerde aynı arıza sorunu var. Asansör arızalı olunca görevli varsa bizi yürüyen merdivenden taşımak istiyor. Bu çok tehlikeli ve suç. Kafa üstünde düşmemiz an meselesi. "

Engelli Hakları Atölyesi'nden Mahmut Keçeci, belediyenin yanıtının engellilere bakışı yansıttığını söyledi.

"Engelliliği anayasa değişikliği sürecinde bile kullandı bu iktidar. 10. maddede engellilere pozitif ayrımcılık geldi. Ama bu engellileri konu mankeni olmaktan kurtaramadı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/engellilere-metroda-asansor-engeli_122690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!