Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İvedik OSB’de ‘Engelli Tuzağı’

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde engellilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla kaldırımlara çekilen sarı şeritlerin üzerindeki tehlikeler, vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Çalınan rögar kapakları ise bölge trafiğini olumsuz etkiliyor.

yapi.com.tr
İvedik OSB’de ‘Engelli Tuzağı’

Ankara’nın her bölgesinde sıkça rastlanan kaldırım ve yol sorunları, bozuk sarı şeritler ile rögar kapağı hırsızlıkları günden güne artıyor. Hürriyet'ten Ender Baykuş'un haberine göre, İvedik Organize Sanayi Bölgesi esnafının şikayetine konu olan durumlar şöyle:

* Büyükşehir Belediyesi tarafından İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan sarı şeritler, engelli vatandaşlara tuzak oldu. Şeridin üzerinde ilerlemeye çalışan engelli vatandaşın karşısına, geceleri kapatılan demir kapının ayağı çıkıyor. Bölge esnafı, uygulamanın mantık sınırlarını zorladığını belirterek, “OSB’nin içinde her kapıda aynı problem var. Zaten hayatları zor olan insanlara tuzak kurulmuş” dedi.

* Kaldırım yapımında kullanılan taşların sarı şeritler üzerinde atıl vaziyette durması tepki çekiyor.

* Yine OSB içinde başka bir noktada, engelli şeridinin ucu, çukura çıkıyor. Yetkililerin görmezden geldiği kablo dolu çukur büyük tehlike oluşturuyor.

* Başkent cadde ve sokaklarındaki rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalan hırsızların son adresi ise İvedik Organize Sanayi Bölgesi oldu. İddialara göre mahalleye üzeri kapalı kırmızı bir kamyonetle gelen kimliği belirsiz kişiler, OSB içindeki bazı rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalıp, olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık nedeniyle yolun geceleri tehlike dolu olduğunu belirten vatandaşlar, çukurların üzerina yerleştirdikleri eski otomobil lastikleriyle önlem almaya çalıştıklarını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ivedik-osbde-engelli-tuzagi_131402.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!