Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara Garı Engelliye Dar Geliyor

YHT seferleriyle birlikte daha cazip hale gelen tarihi Ankara Garı, bir tek engellilerin yüzünü güldüremedi. TCDD’ye ulaşmak isteyen görme engelliler, bir anda sarı şeritlerin bitmesi ile ortada kalıyor.

yapi.com.tr
Ankara Garı Engelliye Dar Geliyor

Tarihi Ankara Gar’ı, Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlamasıyla birlikte vatandaşlar için daha cazip hale geldi. Ancak tarihi Ankara Gar’ına giderek trene binmek isteyen engelliler, birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor.

Hürriyet'in haberine göre, Kazım Karabekir Caddesi’nden gelerek Hipodrom Caddesi’ne dönen ve TCDD’ye ulaşmak isteyen görme engelliler, bir anda sarı şeritlerin bitmesi ile ortada kalıyor. Yürüme engelli vatandaşlar ise engelli rampalarına ulaşmak için önce araç trafiğini sonra da karşılarına çıkan kaldırımı geçebilmek için çabalıyor.

Yürüyen merdiven yürümüyor

İki girişi bulunan Ankara Garı’na metrodan indikten sonra Tandoğan Kapalı Çarşısı’nı kullanarak ulaşmak isteyen engellileri, bozuk bir yürüyen merdiven karşılıyor. Bakımsızlıktan dolayı görme engeli olmayan vatandaşların bile kullanmaya çekindiği çarşı, esnafın da yıllardır şikayetlerine konu oluyor. Tandoğan Çarşı Yönetimi Başkanı İsmail Ceki, “Çarşıdan geçmeye niyetlenip bir şekilde merdivenleri aşan engelli vatandaşlarımıza TCDD girişine kadar biz yardımcı oluyoruz. Yoksa gitme şansları yok” dedi.

Rampa öncesi kaldırım

Kazım Karabekir Caddesi’nden gelip, Hipodrom Caddesi’ne dönerek TCDD’ye ulaşmak isteyen engellileri ise iki problem karşılıyor. Önce görme engelliler için konulan sarı şeritler Hipodrom Caddesi’nde bir anda kesiliyor. Yürüme engelliler için yapılan gar girişindeki rampaya ulaşmak ise daha zor. Engelli vatandaşlar önce girişte araçlardan oluşan üç şeritlik yolu aşmak sonra da kaldırımdan çıkmak için birilerinden yardım istemek zorunda kalıyor.

Şeritler koparılmış

Ankara Arena Spor Salonu, Gençlik Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapan merkezlere çok yakın olan tarihi Ankara Garı’nın önünde bulunan sarı şeritler koparılarak, bahçeye konuldu. Hissedilebilen duyarlı sarı yüzeylerin çok önemli olduğunu söyleyen vatandaşlar, “İnsanların hayatını kolaylaştırması için yapılan sarı şeritler bu şekilde kenarda bırakılmamalı” diyerek tepki gösterdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-gari-engelliye-dar-geliyor_111497.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!