Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erciyes Dağı'na Cumhurbaşkanlığı Köşkü!

Erciyes Dağı'na yapılacak Cumhurbaşkanlığı Köşkü ile Kongre Merkezinin tasarım çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Köşkü Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtacak.

yapi.com.tr
Erciyes Dağı'na Cumhurbaşkanlığı Köşkü!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı'nın Tekir Yaylasındaki 2 bin 150 metre yükseklikteki Koçdağı Tesisleri eteklerindeki göletin yanına yapılacak Cumhurbaşkanlığı Köşkü ile aralarında Erciyes Kongre Merkezinin bulunduğu yapılar için 3 mimarlık firmasından brifing aldı. DHA'nın haberine göre, Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen brifinglere Başkan Özhaseki'nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticileri ile teknik personel de katıldı.

Sunumlardan ilki, Muum Mimarlık Firması yetkilileri Murat Aksu ve Umut İyigün tarafından yapıldı. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden biri olma hedefi göz önünde bulundurularak proje hazırladıklarını belirten firma yetkilileri, projede Erciyes'in fiziki özelliklerinin de göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Erciyes Kongre Merkezi'nin kapasitesi hakkında da bilgi veren mimarlar, Türkiye'deki ve dünyadaki benzer kongre merkezlerinden örnekler sundu.

Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtacak

Son olarak Oba Mimarlık firması yetkilileri Erciyes Kongre Merkezi kapsamında hazırladıkları projeyi bir sunumla Başkan Özhaseki'ye tanıttı. Tasarımın ana kurgusunun Selçuklu mimarisi üzerine şekillendiğini belirten firma yetkilikleri, projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.

Özhaseki, Oba Mimarlık'tan aynı zamanda Erciyes'e yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü kapsamında da bir brifing aldı. Firma yetkilileri projenin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki ağa konaklarından esinlenerek hazırlandığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erciyes-dagina-cumhurbaskanligi-kosku_105792.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!