Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erdemir Başvurdu, Damping Soruşturması Açıldı

Ekonomi Bakanlığı, Erdemir’in başvurusu üzerine Çin menşeli sıcak haddelenmiş rulo halinde olmayan yassı çelik ithalatında damping soruşturması açtı.

yapi.com.tr
Erdemir Başvurdu, Damping Soruşturması Açıldı

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Ekonomi Bakanlığı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ tarafından yapılan başvuruya istinaden Çin menşeli sıcak haddelenmiş rulo halinde olmayan yassı çelik ithalatında damping soruşturması açtı.

Başvuru üzerine yapılan incelemede, Çin menşeli kalın levha ithalatının hem mutlak olarak, hem de Türkiye tüketimine göre nispi olarak ciddi oranda yükseldiği tespit edildi.

Ayrıca soruşturma döneminde Çin menşeli ithalatın yerli üretim dalının fiyatlarını kırmadığı tespit edilirken, yerli üretim miktarının, yurt içi satış miktarı ve hasılatı, yurt içi satışlardan ürün karı ile toplam karlılık değeri gibi önemli göstergelerde, soruşturma döneminde önceki döneme göre ciddi gerileme gözlendi.

Menteşe ithalatında dampinge karşı önlem devam edecek

Öte yandan Ekonomi Bakanlığı, mobilya sektöründe kullanılan menteşe, sabit askı gibi ürünlerin ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemin, devam etmesine karar verdi.

Buna göre, söz konusu ürünler için halen kg başına 0.75 dolar ile 1.64 dolar arasında uygulanan dampinge karşı önlem, mevcut haliyle uygulanmaya devam edecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdemir-basvurdu-damping-sorusturmasi-acildi_153163.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!