Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan Bayraktar Belediyeleri Gezdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, belediye ziyaretine çıktı ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

yapi.com.tr
Erdoğan Bayraktar Belediyeleri Gezdi

Geçen hafta tüm İstanbul İlçe ve Belediye Başkanları ile buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu hafta belediyeleri ziyaret ederek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

 “Hangi belediye hazırsa onla başlarız”

Bayraktar, dönüşüm çalışmalarını belediyelerle birlikte, vatandaşların rızasına uygun olarak yapılacağını belirtti ve ekledi: “ Önümüzde kentsel dönüşüm var, Türkiye'yi dönüştürmek için büyük bir seferberlik başlattık. Biz bu dönüşümü rızaya dayalı, gönüllülük esasına göre yapacağız. Dönüşümü vatandaşların talebi doğrultusunda yapacağız. Belediyelerle işbirliği yapacağız. Dönüşümü TOKİ'nin yapacağı konutlarla gerçekleştireceğiz. Yok ranttır, biz istemiyoruz diyenler var. Zaten istemeyenlere dönüşüm yapmıyoruz, istemiyorum demene gerek yok ki, zaten bir bina ayakta duramıyorsa onu belediye ve vali yıkmak zorundadır. Yıkmazsan suç işlersin. Taksiri suçlara girer. Adam öldürmeye sebebiyet verirsin. Biz acil yıkılma durumu olmayan yerlerde kentsel dönüşüm yapmayacağız. Hangi belediye hazırlıklıysa ondan başlayacağız.”

“Çatlak sesler çıkıyor”

Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm için vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını dile getirdi. Kentsel dönüşümün zorunlu olduğunu ve çalışmaların 20 yıl süreceğini belirten Bayraktar, “Şimdi ordan buradan çatlak sesler çıkıyor. Bu seslere biz teşkilat olarak boyun eğmeyeceğiz. Kentsel dönüşüm Türkiye'nin ihtiyacıdır. Türkiye'nin şehirlerinin ihtiyacıdır. Türkiye deprem aksı üzerinde deprem fayı üzerinde bulunuyor. Büyükçekmece ve Avcılar da nitekim öyle. Bunların yenilenmesi lazım” şeklinde konuştu.

“Dönüşüm ekonomiyi canlandıracak”

Bakan Bayraktar, vatandaşa kentsel dönüşümü iyi anlatmanın önemli olduğunu ifade etti.Bayraktar, kentsel dönüşümle işsizliğin azalacağını, ekonominin canlanacağını, inşaat malzemesi üretiminin artacağını ve teknik müşavirlik sistemini geliştireceğini sözlerine ekledi.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-bayraktar-belediyeleri-gezdi_105259.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!