Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan’dan 1250 km Duble Yol Talimatı

İktidardaki Adalet ve Kalkınma partisi için duble yolların özel bir önemi bulunuyor. Başbakan Erdoğan, bürokratlara bu yılın sonuna kadar 1250 kilo

NTV-MSNBC
Erdoğan’dan 1250 km Duble Yol Talimatı

b>İktidardaki Adalet ve Kalkınma partisi için duble yolların özel bir önemi bulunuyor. Başbakan Erdoğan, bürokratlara bu yılın sonuna kadar 1250 kilometre duble yol yapılması talimatı verdi.

Her hafta başka bir ilde temeli atılan duble yollar, AKP ve Başbakan Erdoğan için büyük önem taşıyor. Erdoğan, temeli atılan yollardaki çalışmaların gidişatını bizzat takip ediyor. Erdoğan’ın karayollarına verdiği talimat ise bu yılın sonuna kadar duble yolların 1250 kilometreye tamamlanması oldu.

Ancak 2003 yılı yatırım programında projenin sadece 600 kilometrelik bölümü yer alıyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü kendi bütçe ödeneği ile kalan 650 kilometrelik kısmın yapımına başladı. Kendi makine parkı ve işçilerini kullanan karayolları yolun altyapısını tamamladı. Ancak yolun müteahhit ya da taşaron firma eliyle yapılacak kısmı için ihaleye çıkılması gerekiyor. Dolayısıyla projenin, yatırım projeleri ile ilişkilendirilmesi ve kaynak teminine ihtiyaç duyuluyor.
Bu tıkanıklığı aşmak için yapılan toplantılarda duble yolun 650 kilometrelik bölümü için bütçenin diğer kalemlerinden kaynak aktarılması gündeme geldi. Yüksek Planlama Kurulu’nun kararına göre, proje için karayollarına yatırımları hızlandırma ve maliyenin yedek ödeneklerinden yaklaşık 100 trilyon lira aktarılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogandan-1250-km-duble-yol-talimati_5132.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!