Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler' YEM Yayın Tarafından Yayımlandı

Erginoğlu & Çalışlar mimarlık ofisinin gerçekleştirdiği projelerden derlenen seçki, 'Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler 1993–2010' adlı kitapta bir araya geldi. Kitapta, 1993-2010 yılları arasında gerçekleştirilen 38 seçme proje; eskizler, mimari çizimler, diyagramlar, maket ve bina fotoğraflarının yanı sıra proje açıklamalarıyla birlikte

yapi.com.tr
'Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler' YEM Yayın Tarafından Yayımlandı

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın, yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki kitaplara bir yenisini ekledi. Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden Erginoğlu & Çalışlar’ın 1993-2010 tarihleri arasında gerçekleştirdiği projelerden derlenen bir seçki, YEM Yayın tarafından kitaplaştırıldı. Seçki, Türkçe Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler 1993–2010, İngilizce Erginoğlu & Çalışlar / Selected Works 1993–2010 adıyla iki ayrı cilt halinde yayımlandı.

Kitapta, Erginoğlu & Çalışlar mimarlık ofisinin 1993-2010 yılları arasına tarihlenen 38 seçme projesi, eskizler, mimari çizimler, diyagramlar, maket ve bina fotoğraflarının yanı sıra proje açıklamalarıyla birlikte ayrıntılı olarak inceleniyor. Kitapta, Uğur Tanyeli’nin 'Erginoğlu & Çalışlar: Metropol Mimarları' adını taşıyan metni, Haydar Karabey’in mimarlarla 'Mimarlığın Etrafında' başlığı altında gerçekleştirdiği söyleşi ve Ömer Kanıpak’ın Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar ile yaptığı 'Yapılar Üzerine' başlıklı bir diğer söyleşi proje anlatımlarına eşlik ediyor.

Erginoğlu & Çalışlar / Seçilmiş İşler 1993–2010 kitabının yanı sıra YEM Yayın’a ait tüm kitaplar, tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevi’nin Beşiktaş ve Fulya’daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.

Erginoğlu&Çalışlar / Seçilmiş İşler 1993-2010

YEM Yayın 
Editör: Bahar Demirhan
Tasarım: Esen Karol
Ağustos 2011
karton kapak
367 sayfa
19 x 23 cm
Türkçe

Erginoğlu&Çalışlar / Selected Works 1993-2010

YEM Yayın
Çeviri: Melis Şeyhun
Editör: Bahar Demirhan
Tasarım: Esen Karol
Ağustos 2011
karton kapak
367 sayfa
19 x 23 cm
İngilizce
 
Erginoğlu & Çalışlar hakkında

Erginoğlu & Çalışlar, 1993 yılında Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar tarafından kuruldu. Mimarlık ve kentsel tasarım alanlarında projeler geliştiren, uygulama ve kontrol hizmeti veren Erginoğlu & Çalışlar, dünyanın birçok ülkesinde önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Erginoğlu & Çalışlar, pragmatik ve estetik olarak tanımlanabilecek mimari anlayışları, her projeyi kendi bağlamı içinde ele alan ve o bağlama değer katacak yenilikçi mimari çözümlemeleri sayesinde her zaman öncü projelere imza attı.

2010 yılı Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde 3 farklı kategoride ödül alan ilk mimarlık şirketi  olarak önemli bir başarı yakalayan Erginoğlu & Çalışlar, aynı yıl Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF) büyük ödülü alan ilk Türk mimarlık ofisi oldu.

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın katıldığı yarışmalar ve gerçekleştirdiği projeler ile kazandığı ödüller arasında; İTÜ KKTC Gazimağusa Eğitim Araştırma Yerleşkeleri davetli yarışmasında birincilik ödülü (2011),DDB Tuzambarı projesiyle 2010 Dünya Mimarlık Festivali ( WAF-World Architecture Festival ) Eski – Yeni Bina kategorisinde birincilik ödülü, Turkcell Ar-Ge Binası ile Ulusal Mimarlık Ödülleri-Yapı Dalı Başarı Ödülü(2010), DDB Tuz Ambarı ile Ulusal Mimarlık Ödülleri-Yapı Dalı Koruma&Yaşatma Ödülü(2010),Tarsus Sev İlköğretim Kampüsü projesiyle, açılan davetli yarışmada 1.lik ödülü ve aynı projeyle Ulusal Mimarlık Ödülleri-Proje Dalı Başarı ödülü(2010), Berlin T.C. Büyükelçiliği Uluslararası Yarışması’nda 4.lük ödülü (2007), AMV Genç Mimar Ödülü (2004), Harp Akademileri Kapalı Yüzme Havuzu ile Ulusal Mimarlık Ödülleri Yapı Dalı Başarı Ödülü (2000),Tuncel Evi ile Ulusal Mimarlık Ödülleri Koruma Dalı Başarı Ödülü(1996), Ulusal Mimarlık Ödülleri Grafik Sunuş Başarı Ödülü(1992) bulunuyor.

Erginoğlu&Çalışlar / Seçilmiş İşler 1993-2010 kitabını almak için tıklayınız

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/erginoglu--calislar-secilmis-isler-yem-yayin-tarafindan-yayimlandi_89322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!