Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ersa, Fulya’da 'Kutu İçinde Kutu'da 50 Yılı Aşan Deneyimini Paylaşıyor

Ankara merkezli Ersa, büro mobilyalarında 50 yılı aşan deneyimini İstanbul’a 1.300 m2’lik alanda hizmet veren showroomuyla taşıdı. Ersa’nın mühendislik yeteneğini ve esnek üretim altyapısını yansıtan 'Kutu İçinde Kutu (Box in a Box)' konseptiyle Yalın Tan ve Jeyan Ülkü tarafından tasarlanan showroom, mobilya üretiminde kullanılan farklı

yapi.com.tr
Ersa, Fulya’da 'Kutu İçinde Kutu'da 50 Yılı Aşan Deneyimini Paylaşıyor

Ankara merkezli Ersa, büro mobilyalarında 50 yılı aşan deneyimini İstanbul’a 1.300 m2’lik alanda hizmet veren showroomuyla taşıdı. Ersa’nın mühendislik yeteneğini ve esnek üretim altyapısını yansıtan 'Kutu İçinde Kutu (Box in a Box)' konseptiyle Yalın Tan ve Jeyan Ülkü tarafından tasarlanan showroom, mobilya üretiminde kullanılan farklı malzemelerden esinleniyor. 2 Haziran günü düzenlenen bir tanıtım toplantısıyla kapılarını tasarımseverlere ve müşterilerine açan showroomda, metal ve ahşaptan üretilen dev kutular ve grafik enstalasyonlarla desteklenen bilgilendirici ürün teşhiri dikkat çekiyor. Bazı toplantı odalarının duvarlarında yer alan üretim fotoğrafları ise, fabrikanın içindeymiş algısı yaratırken; showroomdaki ekranlardan Ankara'daki üretim anlık olarak izlenebiliyor.  



Bir aile şirketi olarak yola çıkan Ersa’nın tarihi ve organizasyonuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Ercan Ata, Ersa’nın 35.000’i kapalı yaklaşık 60.000 m2’lik alanda faaliyet gösteren üç fabrikası bulunduğunu belirtti. Ersa’nın 285 çalışanıyla masa, çoklu çalışma grupları, konsol, keson ve sehpa, bölme panel sistemleri, evrak, arşiv ve soyunma dolapları üretimi gerçekleştirdiğini anlatan Ata, ISO 9001:2008, ISO 14001:2004,  OHSAS 18001:2007 belgeli bu ürünlerini hem iç pazara sunduklarını hem de ABD, Avrupa, Rusya ve BDT ülkeleri ile Kuzey Afrika, Orta Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini ifade etti. Ersa’nın üçüncü kuşak yöneticilerinden Marka Müdürü Yalçın Ata da tasarım anlayışlarını ve showroomla somut görünüme kavuşan yaklaşımlarını konuklarla paylaştı. Daha sonra söz alan içmimar Yalın Tan showroomun tasarımı hakkında genel bir bilgi verdi. Ardından Yalın Tan ve Yalçın Ata eşliğinde showroom ayrıntılı bir biçimde gezildi.



Yalın Tan ve Jeyan Ülkü ekibinin 'Kutu içinde Kutu' tasarımı

Yalın Tan & Jeyan Ülkü ekibinin amaçladığı konsept; yaratıcı, dikkat çekici ve dinamik bir mekan oluştururken, müşterinin mekanda bulunduğu zaman zarfında keyifle vakit geçirmesini hedefliyor. Tasarım ekibi, Ersa İstanbul Showroom’unun yeni konseptini Ersa’nın fabrikası ve üretim gücünden hareketle oluşturmuş ve bu kapsamda fabrikada kullanılan malzemelerden ve perakende detaylardan yola çıkılmış. Perakende tasarım konsepti, doğal ve kasıtlı olarak tamamlanmamış fabrika görüntüsünün öğelerinden oluşuyor ve söz konusu öğeler, hem sıradanlığa hem de şıklığa gönderme yapıyor.



Malzeme laboratuvarlarında olduğu gibi, çeşitli malzemelerden üretilen kutular, farklı tip ve boyutlarda tasarlanmış. Bir taraftan büro sistemlerinin ve mobilyalarının tanımladığı bireysel alanları ve bireyde uyandırdığı duyguları anımsatan kutular yer alırken diğer tarafta teşhir üniteleri için kullanılan kutular yer alıyor. Çocukların oyuncak bloklarını simgeleyen, arkasında iyi düşünülmüş bir geometri barındıran kutularla birlikte heykelsi bir görüntüsü olan teşhir kutuları, ahşap ve bakırın, pürüzlü ve pürüzsüz yüzeylerin, ham ve cilalının bir arada sunulmasıyla, Ersa fabrikasının endüstriyel görüntüsüne ve hissiyatına eğlenceli bir gönderme yapıyor. Müşterinin farklı mekanlara olan merakı, onları deneysel alışverişe ve sosyalleşmeye sevk ederken Ersa’nın perakende mekanını belirleyen ve aynı zamanda fabrikadan alıntılar içeren büyük grafik ilüstrasyonların, video enstalasyonlarının müşterilerde akılda kalan ve bütün duyularına hitap eden bir deneyim yaşatması öngörülmüş.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/ersa-fulyada-kutu-icinde-kutuda-50-yili-asan-deneyimini-paylasiyor_87919.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!