Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erzincan’da HES Protestosu

Erzincan’ın Kemah İlçesi ile Tunceli’de yapılması planlanan HES’ler, Dersimliler Derneği tarafından protesto edildi.

yapi.com.tr
Erzincan’da HES Protestosu

DHA'nın haberine göre, Erzincan kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup Kemah ilçesi ve Tunceli’de yapılması planlanan HES’leri protesto etti. Dersimliler Derneği tarafından düzenlenen protesto gösterisinde Dernek Başkanı Yüksel Turan basın açıklaması yaptı. Turan, Dersim Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yapılması planlanan Konaktepe Barajı, HES1 ve HES2 projelerinin Danıştay’ın durdurma kararına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Üstün Kamu Yararı' gerekçesiyle onaylandığını anımsattı. Halk tarafından kutsal kabul edilen Munzur Vadisi’nin doğa katliamı ile karşı karşıya kaldığını belirten Turan, "Vadi üzerinde yapılması planlanan 26 HES barajında 6’sının faaliyete girmesi bölgemizde iklim değişikliğine ve Munzur Vadisi’nde bulunan endemik bitkilerini yaşayan canlıların yok olmasına neden olmaktadır" dedi.

Turan, Sivas İdare Mahkemesi'nin iptal kararına karşın, Kemah İlçesi sınırları içerisinde Türkiye’de hali hazırda tespit edilmiş en büyük kapasiteli HES projesinde ÇED onayının hukuksuz olarak tekrar alındığını belirtti. Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dersim ve Erzincan’ımız şimdiden lisans, işletim ve inşaat aşamasında sayıları 100’ün üzerinde olan HES’lerle paramparça edilmekte altın aramalarında kullanılan siyanür ile sularımız, toprağımız, doğamız zehirlenmektedir. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Mahkemenin telafisi imkansız zararlar doğuracak tespiti ile yürütmesini durdurduğu, Dersim’deki barajlar ile Kemah HES projesine, mahkeme kararını yok sayarak izin vermeyin. Bu katliamın bir parçası olmayın."

ETİKETLER: HES Erzincan
http://www.yapi.com.tr/haberler/erzincanda-hes-protestosu_143620.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!