Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eski Şeker Rafinerisi'nin Viñoly İmzalı Master Planı Onamada

Rafael Viñoly Architects PC'nin, New York'taki eski Domino Şeker Rafinerisi ve çevresi için tasarladığı 'The New Domino' master planı 4 Ocak 2010'da askıya çıktı. Master plan ile eski endüstriyel kompleks, nehir kıyısına erişimi ve açık alanı vurgulayan, modüler, karma kullanımlı bir konut gelişimine dönüştürülürken, simgesel Rafineri kompleksi

yapi.com.tr
Eski Şeker Rafinerisi'nin Viñoly İmzalı Master Planı Onamada

Görseller: Rafael Viñoly Architects

Rafael Viñoly Architects PC'nin, New York'taki eski Domino Şeker Rafinerisi ve çevresi için tasarladığı 'The New Domino' master planı 4 Ocak 2010'da askıya çıktı. Master plan ile eski endüstriyel kompleks, nehir kıyısına erişimi ve açık alanı vurgulayan, modüler, karma kullanımlı bir konut gelişimine dönüştürülürken, simgesel Rafineri kompleksi ile 12 metrelik 'Domino Şeker' tabelası tasarım dahilinde korunuyor.

'The New Domino' master planının askıya çıkmasıyla, 660 birimlik ekonomik konut ile Brooklyn'deki East River sahil şeridi boyunca uzanan 16 dönümlük kamusal yeşil alan yaratacak projenin gerçekleşmesinde önemli bir adım atılmış oldu. 


 
Karma bütçeli ve karma kullanımlı New Domino projesi; The Refinery LLC, Community Preservation Corporation ve gelişimsel iştirakçi CPC Resources (CPCR) tarafından finanse ediliyor. CPC'nin projeyi üstlenmekteki hedefi, ekonomik konutta kaydadeğer bir gelişim sağlanması.

Eski Domino Şeker Rafinerisi ve Williamsburg Köprüsü'nün karşısındaki atıl endüstriyel alana yapılacak olan 260 bin metrekarelik karma kullanımlı yapı bloğunun master planını geliştirmek üzere 2005 yılında Rafael Viñoly Architects PC görevlendirilmişti.

Viñoly'nin hazırladığı master plan, bu eski endüstriyel kompleksi, nehir kıyısına erişimi ve açık alanı vurgulayan, modüler, karma kullanımlı bir konut gelişimine dönüştürürken, simgesel Rafineri kompleksi ile 12 metrelik Domino Şeker tabelasını tasarım dahilinde koruyor. 

Ofis projeye ilişkin şu açıklamada bulunuyor:

"The New Domino için hazırlanan master plan, sahil şeridindeki parkı sorunsuz bir şekilde kentsel kamusal alanla bütünleştiriyor. Hem semt sakinlerini hem de dışarıdan gelenler, Williamsburg sokak dokusundan gelen yaya yollarıyla alana dahil oluyorlar. Su kenarını ardımızda bıraktığımızda, standart beton tipolojisini kıran, farklı yükseklik ve orantılara sahip dört konut kompleksiyle karşılaşıyoruz. Bu da eşsiz kentsel panoramalar yaratıyor."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/eski-seker-rafinerisinin-vinoly-imzali-master-plani-onamada_75687.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!