Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eskişehir'le Birlikte Tarihi Yapılar da Kimlik Değiştiriyor

Düyun-u Umumiye döneminin kereste fabrikasından Türkiye'nin en büyük kapalı diskosuna, un fabrikasından alışveriş merkezine, jant fabrikasından eğlence merkezine, şarap fabrikasından Hayal Kahvesi'ne, sebze ve meyve halinden gençlik merkezine, buğday silosundan otele, kiremit fabrikasından alışveriş merkezine... "Cumhuriyet"le birlikte Anadolu'nun

Referans Gazetesi



Düyun-u Umumiye döneminin kereste fabrikasından Türkiye'nin en büyük kapalı diskosuna, un fabrikasından alışveriş merkezine, jant fabrikasından eğlence merkezine, şarap fabrikasından Hayal Kahvesi'ne, sebze ve meyve halinden gençlik merkezine, buğday silosundan otele, kiremit fabrikasından alışveriş merkezine... "Cumhuriyet"le birlikte Anadolu'nun önde gelen sanayi şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir'in tarihi yapıları, günümüzde birer birer kimlik değiştiriyor.

Son yıllarda hızlı bir değişim yaşayan Eskişehir'de, kent merkezi içinde kalan "cumhuriyet"le yaşıt kiremit, tuğla, kereste, jant, şarap ve un fabrikaları Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınarak, yerlerini konut, otel, alışveriş ve eğlence merkezi gibi projelere bırakıyor. Son olarak da 1938 yılında kurulan Yasin Çakır Un Fabrikaları, 2002 yılında organize sanayi bölgesine taşınmasıyla boşalan şehir merkezindeki 2 fabrika arazisi için gazete ilanıyla yatırımcı ve proje geliştirici aramaya başladı.
    
Gazete ilanıyla yatırımcı aranıyor

Bir yandan yerli ve yabancı gayrimenkul proje geliştirme şirketleri gelişmekte olan Anadolu kentlerinde projelerine uygun arazi ararken diğer yandan da arazi sahipleri arazilerini değerlendirmek için gazete ilanı da dahil çeşitli yollarla yatırımcı arayışına girdi. Yatırımcıların ilgisini çeken Anadolu illerinden biri de sanayi ve öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir. Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında kurulan devlet işletmeleri şehir merkezinde kalınca harekete geçen işletmeciler, tarihi binaları tek tek otel, rezidans, alışveriş ve eğlence merkezlerine çeviriyor.

Son olarak Yasin Çakır Un Fabrikası, gazetelere ilan vererek, şehir merkezinde bulunan 2 un fabrikası arazisi için teklif alacağını açıkladı. İlanda, "Ülkemizin gelişmiş ve yüksek potansiyele sahip kentlerinden Eskişehir'de, merkezi konumda olan ve otel, rezidans, SPA, alışveriş merkezi, işyeri projelerine uygun şirketimize ait 2 arsa için teklif alınacaktır. Teklif vermek isteyenler, tekliflerini satın alma kat irtifakı ve proje bazında ortaklık modellerinden birinde ya da alternatifli olarak verebilirler" denildi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/eskisehirle-birlikte-tarihi-yapilar-da-kimlik-degistiriyor_62399.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!