Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Evet... Çok Çirkin Taşınmamız Şart

Bornova'da 70'li yıllardan bu yana işletilen üç taş ocağı ile iki çimento fabrikasının yol açtığı kirlilik yeniden gündeme girdi. Milliyet EGE'nin yayınladığı haberin ardından, taş ocağı arazilerini devletten kiralayan işletmeciler de tepkilerin haklı olduğu görüşünü savundu.

Miiliyet EGE



b>Bornova'da 70'li yıllardan bu yana işletilen üç taş ocağı ile iki çimento fabrikasının yol açtığı kirlilik yeniden gündeme girdi. Milliyet EGE'nin yayınladığı haberin ardından, taş ocağı arazilerini devletten kiralayan işletmeciler de tepkilerin haklı olduğu görüşünü savundu.

Sektörden vazgeçilir mi?
BEMAŞ firmasının yönetim kurulu başkanı Fatih Kalkır, inşaatlara malzeme, dolgulara taş, yollara mıcır sağlayan sektörden vazgeçmenin mümkün olamayacağını ifade etti. Kalkır, görüntü ve sağlık açısından ortaya çıkan sakıncanın da gerçek olduğuna dikkat çekti, şöyle dedi:

Piriştina çözmek üzereydi
"Bu iki realite de göz önünde bulundurulmalı. Biz de rahatsızlık duyuyoruz 1999'da dönemin İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu'yla görüşüldü. Buca Gökdere seçildi ama burası koruma bölgesi ilan edildi. Sonra Başkan Ahmet Piriştina da devreye girdi, ancak yer arayışı sürerken vefat etti.

"Bize uygun yer gösterin"
Biz diyoruz ki, belediye, üniversite, mühendislik odalarının da yer aldığı komisyon kurulsun, uygun yer gösterilsin, taşınalım. Bu konuda yeni girişimler var. Yakın zamanda netice alınacağını umuyoruz. Giderken de terk ettiğimiz bölgeleri ağaçlandırıp rehabilite ederiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/evet-cok-cirkin-tasinmamiz-sart_49056.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!