Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fethiye’deki Yabancılar Evlerini Satıyor!

Fethiye'de yaklaşık 4 bin konutun yabancılara ait olduğunu belirten Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Varlı, "Ancak son dönemde ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle konutlarını satışa çıkarıyorlar" dedi.

yapi.com.tr/AA
Fethiye’deki Yabancılar Evlerini Satıyor!

Fethiye’de mülk edinen yabancıların, ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle konutlarını satışa çıkardığı belirtiliyor. Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Şeref Varlı, Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin her sektör gibi emlakcılık sektörünü de etkilediğini söyledi. Fethiye'de yaklaşık 4 bin konutun yabancılara ait olduğunu belirten Varlı, bir dönem çok hızlı olan emlak satışlarının son yıllarda gerilediğini vurguladı.

Ülkesine borcunu ödemek için

Avrupa'daki ekonomik krizin yabancılara Türkiye'deki konutlarını sattırdığını vurgulayan Varlı, "Ülkesindeki ekonomik krizle boğuşan bir kişi, ülkesinde de muhakkak bir ev veya araç kredisine girmiş oluyor. Kriz nedeniyle rahat ödeyemediği borçlarını, Türkiye'de yaptığı yatırımları feda ederek ödüyor. Bu nedenle yabancılarda gözle görülür bir geri satış var" diye konuştu.

'Avrupalı gider Arap gelir'

"Fethiye gibi güzel bir yerin her zaman taliplisi olur, bugün İngilizlerin sattığı mülkü yarın Ruslar veya Araplar alabilir" diyen Varlı, "Ortadoğu'daki karışıklıktan dolayı Araplar da Türkiye'de yatırım yapmaya başladı. Arap aileler kalabalık olduğu için büyük evlere talip oluyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/fethiyedeki-yabancilar-evlerini-satiyor_110184.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!