Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mütekabiliyet Yasası'na Doping Kararı!

Türk müteahhitleri Fransa'da başlayacak olan konut fuarı MIPIM'e eli güçlü gidiyor. Müjdeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar verdi: "Yabancıların oturma iznini 3 aydan 1 yıla çıkaracağız"

yapi.com.tr
Mütekabiliyet Yasası'na Doping Kararı!

Yabancıların mülk edinmesinin önünü açan ve gayrimenkul sektörüne hareket kazandıran Mütekabiliyet Yasası'na doping kararı çıktı. Yeni düzenleme ile Türkiye'de konut alan yabancıların 3 ay olan oturma izni süresi 1 yıla çıkarılacak. Mütekabiliyet Yasası çıktıktan sonra müteahhitlerin çözülmesini istediği 'tek sorun' da böylece halledilmiş oldu. Süreç için İçişleri, Dışişleri ve Çevre Bakanlıkları arasındaki görüşmelerde son viraja girildi. Düzenleme yakın zamanda TBMM gündemine gelecek. Oturma izni süresinin uzatılmasıyla özellikle Arap vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul alımının artacağı belirtiliyor.

Rakamlar uçacak

Düzenlemeye destek veren inşaat sektörü temsilcileri de oturma izninin uzatılması durumunda hem gayrimenkul satışlarının artacağını hem de turizmden sağlanan gelirin yükseleceğini defalarca dile getirdi. Konuyla ilgili SABAH'a konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar satış rakamlarının başlangıç için iyi olduğunu ifade ederken, "Oturma iznini 1 yıla çıkarmak istiyoruz, olursa satışlar daha da artacak" diye konuştu.

Kısa süre satışı etkiliyor

Oturma izninden sonra sektörün önünde bir başka engel olarak gösterilen vatandaş olmayanların çıkış yaparak Türkiye'ye tekrar girme zorunluluğuna da el atılması bekleniyor. Öte yandan konut alımında Araplar'ın dışındaki yeni ülkelerden yatırımcılar da dikkat çekti. Norveç'ten bin 18 kişi 709 gayrimenkul satın aldı. Arjantin, Dominik ve Endonezya'dan da alıcılar var.

Ruslar sıcak denize indi

Mütekabiliyet Yasası'nın üzerinden 9 ayı aşkın bir süre geçerken, yabancılar Türkiye'den düzenleme sonrası toplam 11 bin 18 taşınmaz satın aldı. Önceleri Alman ve İngilizler gayrimenkul alımında öne çıkarken, son dönemde Ruslar atağa geçerek ilk sıraya yerleşti. 18 Mayıs 2012 ile 4 Mart 2013 arasında 2 bin 54 Rusya vatandaşı bin 767 gayrimenkul satın aldı. İkincilik ise bin 364 evle İngilizler'in oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mutekabiliyet-yasasina-doping-karari_105580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!