Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Fırtına Vadisi Yeniden Çöplüğe Döndü

Bir süre önce gelen şikayetler üzerine, Çevre ve Orman Bakanlığı ekiplerinin incelemesinin ardından Aşağı Şimşirli köyü sınırlarında Fırtına deresi kenarına çöp dökmeyi durduran Çamlıhemşin'in AKP'li belediyesi, vadiye yeniden çöp dökmeye başladı. Yöre halkı, vadiyi saran çöp kokusuna tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Tepkilerden sonra çöp dökümü

CNN Türk
Fırtına Vadisi Yeniden Çöplüğe Döndü

Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan Rize Çamlıhemşin'deki Fırtına vadisi yeniden çöplük oldu. Fırtına vadisi, üzerinde yetişen 2 bin 460 ayrı bitki türü nedeniyle Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 'korunması öncelikli' yer olarak belirlendi.
 
Bir süre önce gelen şikayetler üzerine, Çevre ve Orman Bakanlığı ekiplerinin incelemesinin ardından Aşağı Şimşirli köyü sınırlarında Fırtına deresi kenarına çöp dökmeyi durduran Çamlıhemşin'in AKP'li belediyesi, vadiye yeniden çöp dökmeye başladı. Yöre halkı, vadiyi saran çöp kokusuna tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Tepkilerden sonra çöp dökümü durmuştu. Ancak 10 gün geçmeden yeniden çöp dökmeye başladılar. Çevreyi yine koku ve duman sardı" dedi.
 
Belediye başkanına gittiklerini anlatan halk, "Bize, valinin izniyle çöp döküldüğünü söyledi, 'valinin üstünde Başbakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı var. Gidin onlara şikayet edin' dedi. Ancak biz valinin böyle bir izin vermeyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Çamlıhemşin Belediyesi yetkilileri ise, konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı. Vadiye çöp dökümü konusunda belediyeye herhangi bir iznin verilmesinin söz konusu olmadığını bildiren Rize Valiliği ise inceleme başlattı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/firtina-vadisi-yeniden-copluge-dondu_62506.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!